G. Nausėda apie Vyriausybės norą spartinti vakcinaciją: gąsdinimai gali duoti priešingą rezultatą

Prezidentas Gitanas Nausėda, reaguodamas į Vyriausybės planus kitą savaitę sugrįžti prie karantino svarstymų, ragina nustoti gąsdinimais skatinti gyventojus vakcinuotis.

Jo teigimu, griežta retorika, priemonės gali duoti net ir priešingą rezultatą. Šalies vadovas įsitikinęs, kad efektyviausias kelias plėsti vakcinaciją šalyje yra remiantis gerųjų savivaldybių pavyzdžiais.

„Manau, kad mes baikime vieną kartą vieni kitus gąsdinti. Tiek buvo per pastaruosius mėnesius neigiamų emocijų, mėginimo griežtos retorikos arba griežtų priemonių galimybės būdu paveikti žmonių norą vakcinuotis“ , – teigė šiuo metu Jungtinėse Amerikos Valstijose viešintis G. Nausėda.

„Aš manau, kad tai kažkuriame etape gali duoti net ir priešingą rezultatą. Atsiranda atmetimo reakcija, jeigu kažkas yra peršama grėsmių arba gąsdinimų būdu“, – pridūrė jis.

Manau, kad mes baikime vieną kartą vieni kitus gąsdinti.

Prezidentas atkreipia dėmesį, kad kai kurios Lietuvos savivaldybės pasiekė puikių skiepijimo nuo COVID-19 rezultatų nesiimdamos „jokių drakoniškų gąsdinimo priemonių.“ Šalies vadovas ragina Vyriausybę išanalizuoti šių savivaldybių patirtį, stengiantis pasiekti tikslines vakcinomis abejojančių asmenų grupes.

„Išanalizuokime jų patirtį, nustatykime tikslines grupes, su kuriomis mums sekasi dirbti šiek tiek prasčiau. Viena iš tokių šiandieną yra mūsų senjorų virš 80 metų grupė – turime paskiepiję tik šiek tiek daugiau nei 60 proc. Aš priminsiu, kad Europos Sąjungos rodiklis – tai yra 87 proc. Ir šie žmonės juk pirmiausiai miršta“, – akcentavo jis.

G. Nausėda sakė ateinančią savaitę Prezidentūroje ketinąs rengti Sveikatos ekspertų tarybos posėdį. Prezidentas taip pat pabrėžė, kad į mokslininkų balsą turėtų labiau įsiklausyti ir Vyriausybė.

„Manau, kad ir Vyriausybė galėtų dar aktyviau kalbėti su mokslininkais, su specialistais, nes man susidaro įspūdis, kad kartais mokslininkų balsas yra toks nenuolatinis, o kartkartėmis iššaunantis. Ir po to kažkodėl visi pamiršta tą balsą“, – sakė prezidentas.

„Mokslininkai ir mokslo jėga yra jėga, kuria aš tikiu. Ir aš tikiu, kad mes su specialistų pagalba galime numatyti ir taikyti ne šiaip priemones, o tikslines priemones, orientuotas į tas vietas, kurios mums yra skaudžiausios, ir tik skiepijimosi būdu, aš manau, mes galėtume pasiekti geresnio rezultato negu iki šiol pasiekėme“, – pažymėjo jis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Negali būti reikia skiepyti visus, kas norėjo,tas pasiskiepino, todėl turėtų būti pabaiga ,prievartai ir karantinui.Kitaip nebusv nebent karas.Galvokite kaip norite, tauta ne šunauja ir nepasiduos tokia laikoma.

Senoliai skiepykitės . Taip sako senolė kuri pasiskiepijusi.

Senoliai skiepykitės . Taip sako senolė kuri pasiskiepijusi. portretas
Pensininkei, o ar pas senukus neatvyksta dabar vaikai ar artimieji. ? Taip užkrėtė giminaitę vaikai.Ji buvo po operacijos ir dar nebuvo atėjęs laikas skiepytis. Tai gerai ,kad pavyko pasveikti nuo Be ligoninės neapsiėjo.

Pilietės nuomonė.

Pilietės nuomonė. portretas
Prezidente pasakyk kur tas gązdinimas ? Jau visai nusikalbėjai .Ir taip pats kiršini žmones .Už Jūs nebalsavau ir nebalsuosiu. Nes Prezidentas negali nusišnekėti ,o turi padėti vyriausybei šiuo sunkų laiku.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių