Pereiti į pagrindinį turinį

Gėjai prašo Prezidento užtarimo

2009-06-22 15:26
Gėjai prašo Prezidento užtarimo
Gėjai prašo Prezidento užtarimo / AFP nuotr.

Asociacija Lietuvos gėjų lyga (LGL) prašo Prezidentą grąžinti Seimui Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymą. Šis įstatymas yra pateiktas šalies vadovui patvirtinti.

Seimas priėmė įstatymą 2009 m. birželio 16 dieną. Pasak LGL valdybos pirmininko Vladimiro Simonko, šiame įstatyme yra diskriminuojančių nuostatų, pagrįstų lytine orientacija ir lyties tapatybe.

„Įstatymas uždraudžia teigiamos informacijos, susijusios su homoseksualumu, platinimą per bet kokią žiniasklaidos priemonę, prie kurios gali prieiti vaikai. Įsigaliojęs šis įstatymas uždraustų informacijos, susijusios su lesbietėmis, gėjais ir biseksualiais žmonėmis skleidimą visuomenei ir neleistų šiais klausimais diskutuoti mokyklose bei žiniasklaidoje“, - rašoma atvirame LGL laiške šalies vadovui.

Laiške teigiama, kad šis įstatymas diskriminuotų netradicinės seksualinės orientacijos asmenis. „Įstatymas įteisintų diskriminaciją, pagrįstą lytine orientacija, paneigtų išraiškos laisvę ir pažeistų vaikų teises į švietimą, informaciją, sveikatą bei gyvybę, taip pažeidžiant tarptautinius ir Europos žmogaus teisių įstatymus, kurių laikytis turi ir Lietuva“, - LGL vardu rašo V.Simonko.

Kaip portalas jau rašė, Europos Parlamento nariai Ulrikė Lunacek ir Raulas Romeva bei netradicinės seksualinės orientacijos asmenis vienijanti asociacija šį trečiadienį Briuselyje organizuoja protesto akciją prie Lietuvos nuolatinės atstovybės Europos Sąjungoje (ES).

Joje bus protestuojama prieš minėtą Lietuvos Seimo priimtą įstatymą, kuris esą diskriminuoja netradicinės seksualinės orientacijos asmenis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų