Gelbėtojai: vyrai skęsta dažniau nei moterys, nes pervertina savo galimybes

Vyrai vandens telkiniuose vasarą skęsta dažniau nei moterys, nes neįvertina ar pervertina savo galimybes ir jėgas, teigia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) specialistai.

„Vyrai skęsta gerokai dažniau nei moterys dėl fiziologijos: vyrai turi daugiau (...) testosterono ir yra linkę labiau rizikuoti, pasirodyti prieš kitus“, – BNS atsiųstame komentare sakė PAGD Civilinės saugos planavimo ir koordinavimo skyriaus viršininkė Tatjana Milkamanovič.

Vyrai vandens telkiniuose skęsta maždaug keturis kartus dažniau nei moterys. 45–64 metų žmonių grupė yra rizikingiausia.

Anot PAGD atstovės, vyrai labiau mėgsta įvairias aktyvias vandens pramogas, kurių metu įvyksta nelaimės. Taip pat vyrai labiau linkę vartoti alkoholį, dėl to prie vandens telkinių elgiasi neatsakingai.

Vyrai skęsta gerokai dažniau nei moterys dėl fiziologijos: vyrai turi daugiau testosterono ir yra linkę labiau rizikuoti, pasirodyti prieš kitus.

„Moterys turi didesnį saugumo ir atsargumo jausmą, be to, joms nėra taip svarbu įtvirtinti save kitų akivaizdoje“, – teigė T. Milkamanovič.

Pagrindinės skendimo priežastys Lietuvoje yra neatsargus elgesys prie vandens, savo galimybių neįvertinimas ar pervertinimas, saugaus elgesio vandenyje nepaisymas, alkoholio vartojimas.

Pastebėtina, kad šios tendencijos panašios ir kitų nelaimių, tokių kaip gaisrai, atvejais.

Per birželį nuskendo 26 vyrai ir šešios moterys, o nuo metų pradžios – 52 vyrai ir devynios moterys.

Remiantis PAGD statistika, per praėjusių metų birželį nuskendo 19 asmenų, tai apie 40 proc. mažiau nei šiais metais.

Iš viso per šiuos metus vandens telkiniuose nuskendo 61 žmogus.

Naujienų agentūrą AFP yra skelbusi, kad Lenkijoje per šių metų birželį nuskendo 113 žmonių.

Anot agentūros pranešimo, 90 procentų nuskendusiųjų Lenkijoje buvo vyrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Bepigu boboms neskęst kai prieky tokius du didelius 'plūdurus' turi.

Anonimas

Anonimas portretas
Girtam-ai ir jūra iki kelių,ir ne tik,buna ir be alkocholio nelaimiu,liudna bet taip yra,beveik kasdien musu tautietis pakelia ranka pries save,esame tape savizudziu tauta,nereikes nei rusu nei karo.

Nesąmonės

Nesąmonės portretas
Moterys visuomet pagalvoja apie gaivinimo metu šlykščius gelbėtojų grabaliojumus, todėl... nerizikuoja
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių