Pereiti į pagrindinį turinį

Girto esto rodeo ant tilto

2009-02-24 09:00
Girto esto rodeo ant tilto
Girto esto rodeo ant tilto / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Atmintis: T.Kievas vakar nerišliai bandė aiškinti, kad jis nesėdėjo prie vilkiko vairo, o miegojo ant kabinoje esančio gulto.

"Matydamas nuo kalno atlekiantį vilkiką supratau, kad tai geruoju nesibaigs", – prisiminė ant remontuojamo Kleboniškio tilto budėjęs sargas. Vilkikas nušlavė statybininkų palapinę ir pakibo ant tilto atbrailos.

Vos nenugarmėjo žemyn

Nelaimė įvyko naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 1.15 val. Įtariama, neblaivaus Estijos piliečio vairuojamas vilkikas "Mercedes-Benz", važiuodamas maždaug 100 km/val. greičiu, taranavo ant uždarytos tilto dalies pastatytą laikiną meistrų buveinę. Čia glausdavosi remonto darbus vykdančios kelių ir tiltų tiesimo bendrovės "Kauno tiltai" darbuotojai.

Stiklo paketus puspriekabėje vežantis vilkikas pirmiausia įveikė suverstas smėlio krūvas, pralaužė įstrižai kelio sudėtus masyvius betono luitus, išvartė kelio ženklus, o galiausiai įlėkė į tentu dengtą palapinę ir išnėrė pro kitą jos galą.

Sunkiasvorė transporto priemonė sustojo tik įsirėžusi į masyvų metalinį konteinerį, kuriame buvo laikomi įvairūs įrankiai. Virsdamas ant šono, konteineris sutraiškė už jo stovėjusį dyzelinį generatorių. Į šipulius pavirto ir vilkiko kelyje pasimaišęs biotualetas, nukentėjo prie betoninių atitvarų stovėjęs sargo automobilis "Volkswagen Passat". Nedaug trūko, kad ant tilto atbrailos pakibęs vilkikas būtų nugarmėjęs žemyn. Spėjama, jog nuostoliai bus skaičiuojami šimtais tūkstančių litų.

Per incidentą žmonių palapinėje nebuvo. Naktį budėjo tik teritoriją prižiūrintis sargas, kuris apie nelaimę pranešė visoms specialiosioms tarnyboms.

"Tą akimirką, atrodė, sustingau. Jau matydamas nuo kalno atlekiantį vilkiką supratau, kad tai geruoju nesibaigs. Greitis gal nebuvo milžiniškas, bet tikrai nemažas. Spėjau tik pusmetrį atsitraukti ir pro pat nosį, gal metro atstumu, pralėkė vilkikas. Jis nusinešė viską, kas pasitaikė kelyje", – pasakojo sargu dirbantis Artūras Mockevičius.

Aštrus alkoholio tvaikas

36 metų estui Tomeliui Kievui iš kabinos išsivaduoti padėjo ugniagesiai gelbėtojai.

Sužeistą estą apžiūrėjo greitosios pagalbos medikai. Jo iš akiračio nepaleido ir policijos pareigūnai. Estas svirduliuodamas pats nuėjo iki greitosios pagalbos automobilio.

Medikai ir teisėsaugininkai, kalbėdami apie užsienietį, pirmiausia pabrėžė pajutę nuo jo sklindantį aštrų alkoholio tvaiką. Greitosios pagalbos medikų brigada susižalojusį vairuotoją nuvežė į Kauno medicinos universiteto klinikas. Ligoninėje vairuotojui konstatuota nesmarki galvos trauma. Paimta kraujo girtumui nustatyti. Beveik neabejojama, kad tyrimo rezultatai gali parodyti sunkų girtumo laipsnį.

Ne vairavo, bet miegojo?

Vakar ryte užsienietis buvo išleistas iš gydymo įstaigos. Policijos pareigūnai atsivežė jį apklausti į Kauno apskrities Kelių policijos valdybą. Čia dienraščio kalbintas vyriškis dėl įvykio pernelyg nesijaudino sakydamas, kad jis prie vairo nesėdėjo: "Žinote, aš tuo metu miegojau už sėdynių įrengtoje lovoje. Neatsimenu, kas ir kaip ten įvyko, nes prabudau tik ligoninėje. Atrodo, smarkiai nesusižeidžiau, lyg ir nieko neskauda."

Policijos pareigūnai užsiminė, kad estas jiems mėgino kažką painiai ir nerišliai pasakoti, esą kartu pasiėmė bedarbį bičiulį, kuris ir sėdėjo prie vairo. Paklaustas, kur važiavo, jis bandė aiškinti, esą veža krovinį iš Suomijos į Vokietiją. Minėtas kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruožas, kur įvyko nelaimė, veda į priešingą pusę. Žurnalistų dar sykį paklaustas, kas vis dėlto sėdėjo prie vairo, užsienietis atšovė nebežinąs.

Paklaustas, ar daug išgėręs, T.Kievas nė nebandė slėpti girtavęs: "Matote, mes su keliais kolegomis buvome sustoję aikštelėje netoli Kėdainių. Ten tvarkingai vakarojome. Pats nupirkau litrą degtinės, nes minėjome vieno vairuotojo jubiliejų. Trise tą litrą ir suvartojome, bet mes ne tik gėrėme, o ir užkandome. Kaip visada, buvome išsivirę savo tradicinių makaronų."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų