Pereiti į pagrindinį turinį

G.Navaitis neturi saiko jausmo

2009-06-04 23:59
Įprotis: G.Navaitis nebegali gyventi taupiai.
Įprotis: G.Navaitis nebegali gyventi taupiai. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Seimo narys Gediminas Navaitis, vakar Etikos ir procedūrų komisijai (EPK) aiškinęsis dėl įtartinų išlaidų parlamentinei veiklai, pranešė, jog dar ketina nuomotis biurą ir automobilį.

Be išlaidų už nakvynę viešbučiuose, taksi paslaugas už kelis šimtus litų, taip pat iš lėšų parlamentinei veiklai liberalas įsigijo 17 knygų, tarp jų – populiarioji psichologinė literatūra, siaubo romanai, vaikų literatūros klasika tapusi knyga "Pūkuotuko pasaulis". Knygas liberalas sakė įsigijęs tiek sau skaityti, tiek dovanoms.

Komisiją sudomino, kur parlamentaras važiavo taksi už 500 litų. Parlamentaras atsakė, jog vyko į Kauną susitikti su odontologais. "Tuo metu man buvo sąnario uždegimas ir buvo keblu vaikščioti", – sakė Seimo narys, taip ir nepaaiškinęs, kodėl vyko taksi, o ne Seimo automobiliu, jei kelionė buvo susijusi su komiteto veikla.

Paklaustas, kokią veiklą vykdė "Forum Palace" fitneso klube, parlamentaras tikino, jog fitneso klubas figūruoja tik sąskaitoje, iš tiesų taip vadinasi konferencijos salės nuoma. Ją parlamentaras per šių metų pirmą ketvirtį nuomojo triskart, tam išleido apie 2,5 tūkst. litų.

Paklaustas apie 800 litų litų sąskaitą už viešbutį Palangoje parlamentaras tvirtino, jog ten susitiko su rinkėjais.

640 litų viešbučiui Trakuose liberalas sakė išleidęs dėl to, jog po renginio negalėjęs grįžti į Vilnių. "Kadangi kol kas nenuomoju automobilio, tai grįžti nepatogu", – sakė G.Navaitis.

G.Navaitis komisijos prašė atsakyti, kurios išlaidos nepatenka į parlamentinės veiklos apibrėžtį, nes norėtų jas sumokėti iš savo kišenės. Komisija nutarė palikti pačiam Seimo nariui nuspręsti, už kurias išlaidas grąžinti pinigus.

Liberalų sąjūdžio partijos pirmininkas Eligijus Masiulis partijos kolegą G.Navaitį paragino pripažinti savo klaidas ir nedelsiant iš atlyginimo padengti tas išlaidas, kurios nedera su Seimo nario veikla.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų