Griežtesnės izoliacijos sąlygos – atvykstantiems iš Maltos, Serbijos

  • Teksto dydis:

Paveiktų šalių, iš kurių atvykstantiems taikomos griežtesnės izoliacijos sąlygos, sąrašą papildė Malta ir Serbija, nebeliko – Latvijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Albanijos, Andoros, Sent Lucijos, penktadienio vakarą pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Be to, nuo trečiadienio dėl COVID-19 bus privaloma išsitirti dar prieš kelionę į Lietuvą ir turėti ne senesnį nei trijų parų neigiamą testo atsakymą. Iki tol testą bus galima atlikti ir atvykus į Lietuvą.

Anot ministerijos, taip siekiama sumažinti koronaviruso mutacijų patekimo į Lietuvą riziką ir užtikrinti kelionių saugumą.

Ši tvarka galios visiems asmenims vykstantiems tarptautinio susisiekimo maršrutais.

Prieš įleisdami keleivius į transporto priemonę vežėjai turės užtikrinti, kad keleiviai pateiktų neigiamą COVID-19 rezultatą. Atvykstančiųjų patikra oro ir jūrų uostuose, anot SAM, vyks greičiau, kadangi tikrinantiems pareigūnams reikės patikrinti mažiau keleivių duomenų.

Išimtys dėl testų taikomos ekipažų ir įgulų nariams, tranzitu per Lietuvą vykstantiems asmenims, asmenims iki 16 metų, taip pat paskiepytiems ar persirgusiems žmonėms, kai diagnozė patvirtinta, remiantis teigiamu PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu.

Be kita ko, išimtis taip pat taikoma keliaujantiems nuosavu transportu, tokiems žmonėms ir toliau bus galima atlikti tyrimą atvykus į Lietuvą.

Užsieniečiams į Lietuvą atvykti draudžiama, išskyrus Vyriausybės numatytas išimtis.

Paveiktų šalių sąrašas yra skelbiamas kiekvieną penktadienį, o įsigalioja pirmadienį ir galioja savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių