Grįžta reikalavimas patalpose dėvėti kaukes, rekomenduojama dirbti iš namų

Nuo penktadienio Lietuvoje uždarose patalpose reikalaujama dėvėti kaukes.

Vyriausybės sprendimu nuo spalio 1 dienos kaukės privalomos uždarose erdvėse, kai teikiamos ar gaunamos paslaugos, perkama, vyksta renginiai ir t. t., nepriklausomai nuo to, ar veikla vykdoma su galimybių pasu, ar be jo.

Iki šiol turintiesiems galimybių pasą, t. y. vakcinuotiems arba koronavirusu persirgusiems žmonėms, kaukių dėvėjimas patalpose buvo rekomenduojamas.

Išlieka ir anksčiau galiojusios išimtys – kaukės neprivalomos neįgaliesiems, jei jie dėl sveikatos būklės negali jų dėvėti, teikiant paslaugas, kurių neįmanoma suteikti su kauke, valgant viešojo maitinimo įstaigose.

Taip pat įsigalioja rekomendacija tiek viešiems, tiek privatiems juridiniams asmenims darbą organizuoti nuotoliniu būdu.

Ministrų kabinetas šią savaitę pritarė tokiems nutarimo dėl valstybės lygio ekstremaliosios situacijos paskelbimo pakeitimams.

Tvarka mokyklose nesikeičia – kaukės lieka privalomos vyresniems mokiniams, o pradinukams jų dėvėti ir toliau nereikės.

Grąžinus privalomas kaukes, atsakomybė už jų nedėvėjimą teks pačiam asmeniui.

Už visuomenės sveikatos teisės aktų pažeidimą, kai dėl to kilo pavojus išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms karantino metu, esant ekstremaliajai situacijai, fiziniams asmenims gresia 500–1500 eurų, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Sugriežtinimai patvirtinti dėl spartaus koronaviruso delta atmainos plitimo. Lietuva  praėjusią savaitę įžengė į blogiausią, „juodąją“, pandemijos spalvinę zoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Dakar "nacher" nereikalingas tas popiergalis! (galimybių pasas),vistiek su kaukėm reikia apsipirkinėti!Tai kamaz reikėjo rėkauti kad tai yra kažkoks dokumentas!

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Vien tik vištos galvoje, o gaidžių nėra....

>

> portretas
Is namu "dirbsss",tik valdYYYninkai.Visi kiti MARS i darba, "jiems"(valdYYYnkams),sviestduone uzdirbti !?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių