Į Lietuvą iš Baltarusijos draudžiamose vietose bandė patekti 7 migrantai

  • Teksto dydis:

Nuo penktadienio vidurnakčio iki šeštadienio VSAT draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą neleido patekti 7 migrantams, šeštadienį skelbia VSAT.

Ketvirtadienį pasieniečiai nefiksavo nė vieno atvejo, kad neleistinose vietose užsieniečiai taip būtų bandę kirsti sieną. Trečiadienį apgręžta 18 neteisėtų migrantų, antradienį – 14, pirmadienį – 4, sekmadienį – 8, šeštadienį – 14.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių penktadienį nebuvo.

Penktadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos išvykstantį maršrutinį autobusą Ryga – Praha. Iki sienos su Lenkija nuo čia buvo likę apie 300 metrų.

Pasieniečiai patikrino keleivių dokumentus. Tarp jų buvo 7 vyrai, kurie pateikė Italijos pasus, leidimus gyventi šioje šalyje ir Prancūzijos pasą. VSAT pareigūnai nustatė, kad dokumentai yra visiškos klastotės, o vienas leidimas gyventi Italijoje bei prancūziškas pasas, įtariama, yra išduoti kitiems asmenims nei juos turėjusiems užsieniečiams.

Netrukus pasieniečiai išsiaiškino, kad šie 7 vyrai yra, įtariama, Irako piliečiai, prieglobsčio Latvijoje prašytojai. Jie turėjo ir Užsieniečių registracijos centro Latvijoje pažymėjimus. Pirminiais duomenimis, nesulaukę savo prašymų nagrinėjimo pabaigos, irakiečiai neteisėtai pasišalino iš Latvijos.

Kalvarijos pasieniečiai migrantus išlaipino iš autobuso, kuris tęsė kelionę nustatytu maršrutu. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiai uždaryti į areštinę.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai VSAT pareigūnai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8106 (vidurnakčio iš penktadienio į šeštadienį duomenys).

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Latvijoje jau trečią savaitę yra išaugęs bandymų kirsti sieną iš Baltarusijos skaičius. Penktadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 85 migrantus.

 


Šiame straipsnyje: LietuvamigrantaiBaltarusijaVSAT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Neber kantrybes

Neber kantrybes portretas
Dauzyti parazitus kaip kamuolius.

ne draudžiamos vietos

ne draudžiamos vietos portretas
o nusikalstamu būdu bandė kirsti Lietuvos sieną.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių