Į Rūdninkų poligono palapinių miestelį jau vežami pirmieji migrantai

Ketvirtadienį po pietų Rūdninkų poligone apgyvendinami pirmieji migrantai.

„Tikslaus skaičiaus pasakyti negaliu, tačiau iš viso artimiausiu metu, tai yra artimiausiomis dienomis planuojama apgyvendinti apie 350“, – BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis.

Užsieniečius pasieniečiai gabena savo tarnybiniu ir savivaldybių transportu, jiems padeda policija.

„Pirma iš A. Barausko, G. Žagunio ir Varėnos užkardų, kur labiausiai apkrautos. Pirma grupė turėtų būti kelios dešimtys“, – sakė G. Mišutis.

Palapinėse apsigyvens vieniši asmenys – viengungiai vyrai.

Pasieniečių užkardose šiuo metu laikinai gyvena apie 2 tūkst. iš Baltarusijos neteisėtai atvykusių migrantų.

Tarp šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikytųjų daugiausia yra Irako piliečių ar jais prisistačiusių užsieniečių – 2005. Taip pat sulaikyti 191 Kongo, 129 Kamerūno, 84 Sirijos, 83 Rusijos, 81 Irano, 79 Gvinėjos, 77 Afganistano bei kitų šalių piliečiai.

Nuo metų pradžios, pirminiais duomenimis, daugiausia migrantų sulaikyta Šalčininkų rajone – 703. Druskininkų savivaldybės ribose įkliuvo 664 neteisėtai iš Baltarusijos patekę užsieniečiai, Varėnos – 659, Ignalinos – 440, Švenčionių – 323, Lazdijų – 176, Vilniaus – 145, Zarasų – 35.

Didelė dalis sulaikytųjų per Lietuvą siekia patekti į Vakarų Europos valstybes.

Dėl neteisėtų migrantų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tie poligonai greit persipildys

tie poligonai greit persipildys portretas
tas maras bus skirstomas po visą Lietuvą. bet sienos vis tiek nestato.viskas vyksta Lietuvos ”vyriausybės” suplanuota.lukošenka tik tarpininkas o ne organizatorius.delfiui liepta užsičiaupt.rašo apie bet ką tik ne apie marą.esu nuo jo atjungtas.žurnalistai,aprašykit švedijos NO GO zonas.ar šeimininkai neleidžia.ar jūs irgi pradėjot sukti verslą.galvapjausčiai visų pirma jums pjaustys galvas.

pertekliniai kostiumuoti

pertekliniai kostiumuoti portretas
Ir kodel tie juodieji nebega [[turedami TIEK !pinigu]] i savo rases ,religijos,kulturos,,artimas jiems valstybes??? Arabu emiratai ,pietu afrika ,Izraelis??tai tokios artimos jiems ir turtingos valstybes??? Lengva bendrauti ,susesti prie vieno stalo ---ir shikshnosparniais uzkandziauti..Bet -ne -jie ciuozia --opa opa i europa..Ten jiems viskas svetima ir ateitis---degradacija

Lauris

Lauris  portretas
Jus bailei agurkai tik temokate savus zmones stumdyti o ne bajajus geda geda geda
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių