Įkalinimo įstaigose – modernizacija: statys modulines patalpas

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministerija skelbia planuojanti įkalinimo įstaigose statyti modulines patalpas, kur nuteistieji galėtų gyventi kamerose.

Teisingumo ministerija antradienį pranešė, kad pavasarį bus skelbiamas konkursas įsigyti iki šimto vietų įkalinimo įstaigose greitai sumontuojamų pastatų.

Pasak teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus, keliamas tikslas, kad pataisos įstaigų sistemoje būtų pereinama nuo dabar dominuojančio bendrabutinio prie kamerinio tipo ir dinaminės priežiūros.

Šiuo metu daugiau kaip trečdalis asmenų gyvena kamerose.

„Tai padeda išvengti subkultūros apraiškų, nuteistajam ir suimtajam suteikia daugiau privatumo, o pataisos pareigūnams, psichologams lengviau su jais dirbti“,– sako E. Jankevičius.

Pasak ministro, norint visuose Lietuvos pataisos namuose įrengti kameras reikia didelių investicijų, todėl siekiama pasitelkti kitų šalių patirtį statant modulines gyvenamąsias patalpas.

Tai padeda išvengti subkultūros apraiškų, nuteistajam ir suimtajam suteikia daugiau privatumo, o pataisos pareigūnams, psichologams lengviau su jais dirbti.

Šiuo metu įkalinimo ir suėmimo įtaigose yra apie 6 tūkst. asmenų.

Pasak ministro, įsigaliojus naujai lygtinio paleidimo ir alternatyvių bausmių tvarkai, daugiau nuteistųjų, kurie yra padarę nesunkius nusikaltimus arba nekelia pavojaus visuomenei, bausmę galės atlikti laisvėje, prižiūrimi probacijos pareigūnų.

Besiruošiant šiems pokyčiams, Probacijos tarnyba papildomai gaus 500 apykojų.

„Taikydami veiksmingas resocializacijos priemones, alternatyvias bausmes, sumažinsime mokesčių mokėtojų išlaidas, skirtas nuteistųjų išlaikymui, ir daugiau žmonių sugrąžinsime iš užribio“, – teigia E. Jankevičius.

Ministerija taip pat skelbia, kad siekiant modernizuoti laisvės atėmimo įstaigas Vilniaus pataisos namuose atidarytas naujas Priėmimo ir paskirstymo skyrius.

Šio padalinio patalpos užtikrina konvojuojamų asmenų izoliacijos reikalavimus bei sudaro patogias sąlygas dirbti pareigūnams ir aptarnaujančiam personalui, užtikrinti draudžiamų turėti daiktų kontrolę, teigia ministerija.

Po kelių mėnesių šiemet taip pat planuojama izoliatoriaus poreikiams baigti pertvarkyti vieną iš pastatų ir įrengti kamerinio tipo patalpą 170 nuteistųjų ar suimtųjų laikyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S

S portretas
As siulyciau pati Jankeviciu teist ir su visais uzdaryt kad juo pasidziaugtu zulikai,bet kodel niekas nekelia nukentejusiu klausimu,kur nuzudyti zmones ar panasiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių