J. Sabatauskas apie gegužės 1-ąją: nėra ko gėdytis

Seimo narys socialdemokratas Julius Sabatauskas kritiškai vertina siūlymą gegužės 1-ąją – Tarptautinę darbo dieną – išbraukti iš nedarbo dienų sąrašo.

„Nesuprantu, kodėl dalis politikų gėdijasi šios dienos. Gegužės 1-oji kaip dirbančių žmonių solidarumo diena minima visame pasaulyje ir niekas ten jos nebando tapatinti su kokiais nors režimais ar santvarkomis. Tą dieną ir Lietuvoje, ir visame pasaulyje primenama apie dirbančių žmonių teises į teisingą atlygį, normalias darbo sąlygas ir poilsį. Lietuvoje šie reikalavimai vis dar išlieka labai aktualūs. Galbūt kai kam jie ir nepatinka?“ – retoriškai klausia socialdemokratas opozicijos lyderis Julius Sabatauskas.

Be to, jis  primena, kad gegužės pirmoji Lietuvai ypatinga ir tuo, kad įstojome į Europos Sąjungą.

„Šito fakto irgi politikams nėra ko gėdytis. Juo labiau konservatoriams. Juk gegužės pirmąją ir TS-LKD, ir Lietuvos socialdemokratai švenčia partijų gimtadienius, tiesa, socialdemokratai – beveik šimtmečiu solidesnį“, – Eltai sakė Seimo narys J. Sabatauskas.

Jis pažymi, kad jau nebe pirmą kartą pasigirsta siūlymai iš nedarbo dienų sąrašo išbraukti gegužės 1-ąją.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Laurynas Kasčiūnas ir Dainius Kreivys siūlo sausio 13-ąją – Laisvės gynėjų dieną – paskelbti nedarbo diena, o gegužės 1-ąją – Tarptautinę darbo dieną – išbraukti iš nedarbo dienų sąrašo, primena ELTA.

Jų nuomone, turime labiau vertinti sausio 13-osios, Laisvės gynėjų dienos, reikšmę mūsų valstybingumo istorijai. L. Kasčiūno ir D. Kreivio teigimu, Lietuvoje gegužės 1-osios šventimo tradicijos nėra susiformavusios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu J.Sabatauskui

pritariu J.Sabatauskui  portretas
kai gegužės 1 d.,pasaulinę darbininkų diena,kovo 8 d.pasaulinė moters diena yra priskiriamos sovietiniam rėžimui,tai tik patvirtina tokių asmenų neišprusimą ir informacijos stoką apie tokias istorines datas.

Dzūkelis

Dzūkelis portretas
Žmogau kodėl tu durnas už tai kad konservatorius, o kodėl tu konservatorius už tai kad durnas ar ne ponai kasčiunai kreivį, Gegužės pimoji švenčiama visam demokratiniam pasaulį, jei norite naikinti tai siūlykite perteklines šventes JONINES ar ŽOLINES tai būtų teisingiausia.

moteris

moteris portretas
viską naikina kas buvo prie sovietinės valdžios ir kas bloga ir kas gera beveik visas pasaulis švenčia ir kovo 8-ąją o iš mūsų tą šventę atėmė dabar atims ir gegužės 1-*ąją vietoje brukdami sausio 13d sventę bet ar mes to norime jiems tai nerūpi
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių