Pereiti į pagrindinį turinį

JAV politikė iš Lietuvos?

JAV politikė iš Lietuvos?
JAV politikė iš Lietuvos? / rnb/rix nuotr. S.Palin

Įtakingiausia pasaulio politike tapti pretenduoja moteris, kurios protėviai kilę iš Vilkaviškio? Interneto svetainėse gausu kalbų, kad respublikonų kandidatė į JAV viceprezidento postą Sarah Palin turi lietuviškų šaknų.

Rinkimų kampanijos svetainėje Aliaskos gubernatorė S.Palin nedaug tepasako apie save ir savo kilmę. Teigiama, kad jai 44 metai, ji jau 20 metų gyvena santuokoje su Toddu Palinu, su kuriuo susilaukė net penkių vaikų, o jos tėvai buvo mokytojai.

Tyrimą atlikęs tinklalapis ancestry.com pranešė, kad gražuolė gubernatorė giminystės ryšiais gali būti susijusi su Didžiosios Britanijos karališkąja šeima ir legendiniu JAV prezidentu Franklinu D.Rooseveltu.

Tačiau internete sklando ir kita Aliaskos gubernatorės kilmės versija. Teigiama, kad iš motinos pusės ji kilusi iš Lietuvos, nuo Vilkaviškio miestelio. Esą S.Palin senelis Schmuelis Sheigamas 1912 m. gimė Lietuvoje, bet prasidėjus Pirmajam pasauliniam karui 1915 m. Sheigamų šeima per Hamburgą Vokietijoje emigravo į JAV, kartu išsivežė ir mažąjį Schmuelį. Taip pat teigiama, jog netoli Vilkaviškio esančiuose Būdežeriuose yra Sheigamų šeimos kapai.

Plačiau apie S.Palin galimą lietuvišką kilmę skaitykite rytojaus "Vilniaus dienoje"

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų