Pereiti į pagrindinį turinį

Kaip išvengti atostogų košmaro?

2014-07-09 11:22

Po skandalingos situacijos, kai atostogauti į Pietų šalis išskridę žmonės liko be atostogų ir be paslaugų, už kurias pinigus sumokėjo kelionių organizatoriui "Go Planet Travel", turizmo agentūros vienbalsiai prabilo per daug nesižavėti pigiais pasiūlymais.

"Shutterstock" nuotr.

Po skandalingos situacijos, kai atostogauti į Pietų šalis išskridę žmonės liko be atostogų ir be paslaugų, už kurias pinigus sumokėjo kelionių organizatoriui "Go Planet Travel", turizmo agentūros vienbalsiai prabilo per daug nesižavėti pigiais pasiūlymais.

Šykštus moka du kartus?

Kelionių agentūros "Keliauk su idėja" vadovė Kristina Norkutė teigė, kad labai svarbu atkreipti dėmesį į kelionių organizatorių patirtį ir nesivaikyti mažų kainų.

"Šis kelionių organizatorius į rinką atėjo su trenksmu, pasiūlė tokias kainas, kad, regis, nepirkti buvo neįmanoma. Žmonės, aišku, susižavėjo, nes tokių kainų nebuvo ir turbūt niekada nebus. Išvažiuoti galėjo net tie, kurie atostogoms pajėgūs išleisti tik labai minimaliai. Yra žmonių, kuriems pavyko ir jie pailsėjo už tą kainą, tačiau tai truko labai neilgai", – teigė K.Norkutė.

Nors kelionių agentūros įspėdavo klientus dėl rizikos pasirenkant pigias paslaugas siūlantį kelionių organizatorių, tačiau esą viską nulemdavo mažos kainos. Klientai rinkdavosi būtent kainą, o ne patikimumą. Paradoksalu, bet jie net nesidomėdavo, kodėl ta suma tokia maža.

"Tie, kurie rizikavo, šiandien prarado visus pinigus, skirtus kelionei. Patirtis labai liūdna. Panašių incidentų jau būta. Kalbu apie prieš kelerius metus bankrutavusios bendrovės "Star 1" atvejį, kai klientai iki šiol neatgavo savo sumokėtų lėšų. Todėl rekomenduočiau rinktis galbūt brangesnius, bet patikimus, stabilius kelionių organizatorius, ir tai yra garantas, kad žmonės nesugadins savo atostogų", – pabrėžė K.Norkutė.

Šiuo atveju atostogos sužlugdytos daugiau nei tūkstančiui žmonių. Tai ne tik finansiniai nuostoliai, nes daugelis jų išvažiavo su kūdikiais ir buvo palikti gatvėje be nakvynės viešbutyje ir žadėtų paslaugų, už kurias sumokėjo.

Mažų kainų peripetijos

Planuojant atostogas svečiose šalyse, derėtų atsakingai pasirinkti kelionių organizatorių ir kelionių agentūrą.
Kelionių organizatorius – įmonė, teikianti kelionių organizavimo paslaugas, ji rūpinasi skrydžiais, viešbučiais, gidais – teikia visas kelionės metu reikalingas paslaugas.

Kelionių agentūra, kelionių biuras – įmonė, teikianti informaciją apie keliavimo, turizmo galimybes, svečias šalis, kelionių būdus, turistines vietas, padeda suplanuoti kelionės maršrutą.

Turizmo agentūrų tinklo "West Express" Vakarų regiono pardavimų ir rinkodaros vadovas Giedrius Sudintas teigė, kad pirmiausia žmogus turi suvokti skirtumus tarp agentūros ir organizatoriaus.

"Labai svarbu pasidomėti, kiek laiko tas kelionių organizatorius veikia Lietuvoje, ar nėra su juo anksčiau buvę kažkokių problemų, ir labai svarbu atkreipti dėmesį į paslaugos kainų skirtumus, lyginant su tomis, kurias siūlo kiti kelionių organizatoriai", – pabrėžė G.Sudintas.

Jei rinkoje atsiranda žaidėjas, kuris kelionių kainas ima siūlyti net iki 50 proc. pigiau nei jo konkurentai, vertėtų suklusti, ar nėra kokios nors klastos.

"Klientas vis tiek turėtų apgalvoti, kas yra ne taip. Juk visiems žinoma: jei sumokės brangiau, gaus geresnę paslaugos kokybę, jei sumokės pigiau, galbūt kažko neteks – gal nuskris į vietą naktį ir niekas nepasitiks bei nenuveš į viešbutį. Yra labai daug niuansų, iš kurių susideda ta kaina", – tvirtino G.Sudintas.

Patikimų partnerių paieškos

Vakarų regiono pardavimų ir rinkodaros vadovas G.Sudintas pasakojo konkretų pavyzdį, kai klientas jo paprašė apskaičiuoti kainą į Turkiją poilsinei kelionei dviem asmenims. Pasiūlymas klientui pasirodė per brangus.

"Kitas kelionių organizatorius esą jam paskaičiavo 40 procentų pigiau. Aš jiems patariau: jei jiems tinka, tegul perka, kur pigiau. Tačiau suvokiau, kad ten kažkas ne taip, tokia kaina – nereali. Tik priminiau klientui, kad prieš keletą metų buvo incidentas, kai žmonės įstrigo užsienio kurortuose, nes organizatoriai nesumokėjo už viešbučius. Todėl pasiūliau rinktis ilgametį, patikimą kelionių organizatorių", – pasakojo G.Sudintas.

G.Sudintas atkreipė dėmesį į tai, kad jei klientams kyla kokių nors abejonių, jau geriau jie tegul kreipiasi patarimo į seniai veikiančias kelionių agentūras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų