Pereiti į pagrindinį turinį

Kandidatai dygsta kaip grybai

2008-11-06 09:00

Formuojamos centro dešinės valdančiosios koalicijos atstovai tikina, kad galutinai būsimos Vyriausybės sudėtis turėtų paaiškėti kitą savaitę.

Būsimasis premjeras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Andrius Kubilius nuo šiandien su prezidentūra turėtų pradėti neoficialiai derinti ministrų kandidatūras.

Bet dėl kai kurių kandidatų į ministrus tebėra nesutarimų tarp keturių valdančiąją daugumą formuojančių frakcijų. Nors TS-LKD, Tautos prisikėlimo partija (TPP), Liberalų sąjūdis (LS) ir Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) pasidalijusios ministerijomis, į kurias deleguos savo atstovus, A.Kubilius nėra tikras, ar visi potencialūs kandidatai bus priimtini.

Jis atsargiai vertino LiCS vadovo Artūro Zuoko kandidatavimą į sveikatos apsaugos ministrus. "Tikrai turiu abejonių, paprasčiausių žmogiškų abejonių", – sakė A.Kubilius, paklaustas apie A.Zuoką kaip potencialų kandidatą į Vyriausybės narius.

LiCS lyderis nuteistas už pasikėsinimą papirkti buvusį sostinės tarybos narį Vilmantą Drėmą. Už tai A.Zuokui skirta 12,5 tūkst. litų bauda.

"Sokratas yra pasakęs, kad žmogaus didybė yra dvejonėse. Mes tai ir priimame kaip dvejones", – atkirto liberalcentristų vadovas, atkreipęs dėmesį, kad LiCS pati nuspręs, ką deleguoti į ministrus savo kuruojamose srityse.

TS-LKD pirmininkui gali kilti sunkumų su prezidentūra derinant TPP siūlomus kandidatus. Ypač daug abejonių kelia į aplinkos ministrus teikiama Neringos vicemero Arūno Burkšo kandidatūra, kurią yra kritikavę konservatorių gretose esantys gamtosaugos specialistai. Prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė patvirtino, kad daug metų aplinkosaugininku dirbusiam V.Adamkui ši sritis yra ypač svarbi, todėl kandidatui į aplinkos ministrus bus keliami ypač griežti reikalavimai.

Daug prieštaringos informacijos dėl kitos TPP teikiamos kandidatūros – į kultūros ministrus. Į šias pareigas gali būti siūlomas į Seimą išrinktas verslininkas Dainius Budrys arba aktorius Remigijus Vilkaitis.

Patys konservatoriai tebeturi bėdų dėl kai kurių jiems atitekusių ministrų portfelių. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovu atsisakė tapti buvęs Molėtų meras Valentinas Stundys. Todėl į šias pareigas gali būti siūlomas parlamentaras Rimantas Jonas Dagys.

Neoficialiais duomenimis, A.Kubilius dar nėra radęs sutarimo su prezidentūra dėl naujojo kandidato į užsienio reikalų ministrus.

LS kandidatai – susisiekimo ministru pretenduojantis tapti Eligijus Masiulis, Švietimo ir mokslo ministerijai norintis vadovauti Gintaras Steponavičius ir teisingumo ministru sutikęs tapti Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas Remigijus Šimašius – didesnių dvejonių nekelia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų