Kariškių sraigtasparnis donoro organus skraidino iš Latvijos

  • Teksto dydis:

Naktį iš pirmadienio į antradienį Nacionalinio transplantacijos biuro budintis koordinatorius organizavo tarptautinį donorinių organų pervežimą.

Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparniu iš donorinės ligoninės Latvijoje buvo atskraidinti du inkstai.

Pirmadienį apie 16.30 val. budintis koordinatorius sulaukė latvių pranešimo, kad jie Lietuvai siūlo donorinius inkstus. Lietuvoje yra du transplantacijos centrai – Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninėje Kauno klinikose. Pagal galiojančią tvarką šįkart inkstai bus transplantuojami Santaros klinikose.

Prieš pat vidurnaktį, 23.50 val., iš Vilniaus tarptautinio oro uosto skrydžiui į Latviją pakilo Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis. Sraigtasparniu skrido penkių Santaros klinikų gydytojų chirurgų ir slaugytojų brigada, vykusi į donorinę ligoninę, nuo Rygos esančią už 123 kilometrų, eksplantuoti donoro inkstų. 2 val. eksplantologai jau buvo donorinės ligoninės operacinėje. Su brangiu kroviniu iš Latvijos sraigtasparnis pakilo apie 5 val. ir turėjo parskristi į Vilnių. Tačiau virš jo jau tvenkėsi tirštas rūkas, todėl sraigtasparnis dėl nepalankių oro sąlygų buvo priverstas leistis Tarptautiniame Šiaulių oro uoste. Į Šiaulius atvežti eksplantologų su donoriniais inkstais paryčiais išskubėjo Santaros klinikų greitosios pagalbos automobilis. Į Vilnių jis grįžo apie 9.50 val.

Kaip rašoma Nacionalinio transplantacijos biuro pranešime, šiemet tai jau antrasis Karinių oro pajėgų sraigtasparnio skrydis su donoriniais organais. Iš viso šiemet skrydžiams su donoriniais organais keturis kartus kilo sraigtasparniai ir vieną kartą – privačios bendrovės lėktuvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janis Pimpis no Liepajas

Janis Pimpis no Liepajas portretas
Kaip pavaris jums krieviei artimo nuotolo raketu tai ir okupantams bus nelabi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių