Lietuvos ir Latvijos kariuomenės perka dujokaukių už 3 mln. eurų

Lietuvos ir Latvijos kariuomenės kartu įsigijo dujokaukių bei orą filtruojančių dėžučių, ketvirtadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Dviejų Gynybos resursų agentūros pasirašytų sutarčių vertė siekia 3 mln. eurų, iš jų 1,8 mln. eurų skirs Latvija.

Pagal gruodį pasirašytą sutartį Lietuvos kariuomenės reikmėms iš Jungtinės Karalystės gamintojo numatyta įsigyti iki 9 tūkst. dujokaukių, Latvijai perkama iki 14 tūkst. dujokaukių. Dujokaukes iš įmonės „Scott Health & Safety Ltd“ numatoma gauti 2020 metų kovo–balandžio mėnesiais.

Pagal rugsėjį pasirašytą sutartį Lietuva taip pat įsigijo iki 15 tūkst. vienetų filtruojančių dėžučių dujokaukėms kariuomenei, iki 14 tūkst. tokių dėžučių nupirkta Latvijai. Šios prekės jau pristatytos.

„Šis pirkimas – puikus pavyzdys, kai kaimyninės šalys susitaria dėl bendrų poreikių ir vykdo bendrus įsigijimus. Tokiu būdu užtikrinamas sąjungininkų turimos įrangos suderinamumas. Be to, didesni įsigijimų kiekiai užtikrina didžiausių įrangos gamintojų suinteresuotumą dalyvauti konkursuose bei pasiūlyti geriausią kainą“, – pranešime cituojamas Gynybos resursų agentūros direktorius Sigitas Dzekunskas.

Anot ministerijos, dujokaukėmis bus aprūpinami tiek kariai vykstantys į tarptautines operacijas ir misijas ar dalyvaujantys bendruose veiksmuose su NATO sąjungininkais ir partneriais, tiek ir Lietuvos kariuomenės kariniai vienetai, užtikrinantys saugumą šalies viduje.

Konkurse dėl dujokaukių įsigijimo dalyvavo trys įmonės, dėl filtruojančių dėžučių pirkimo – septynios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tos dujokaukės irgi bus auksinės, iš 'konservų' Nota Bene?..

Durakams

Durakams portretas
Prisipirkite daugiau sauskelnių . Pridurku valdžia !!!!!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Va kaip taskosi musu visu moketoju pinigai dibiliska valdzia
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių