K.Daukšys atgailavo

Seimo posėdžius į atostogas iškeitusiam darbiečiui Kęstučiui Daukšiui parlamento etikos sargai pagrūmojo pirštu ir liepė daugiau taip nesielgti.

Posėdyje taip pat pasigirdo klausimų, ar K.Daukšys ketina atsisakyti atlyginimo už Sicilijoje praleistas darbo dienas, tačiau pati Etikos ir procedūrų komisija tokių rekomendacijų nesurašė, nes nėra tikslios formos, kaip tai padaryti. Dėl šios priežasties etikos sargai atmetė konservatoriaus Antano Matulo siūlymą rekomenduoti K.Daukšiui atsisakyti pinigų už savaitę, kai jis atostogavo Italijai priklausančioje Sicilijos saloje ir nedalyvavo Seimo darbe.

Šiuo metu mažinti atlyginimą Seimo nariui galima tik tuo atveju, jeigu jis per mėnesį praleidžia daugiau nei pusę plenarinių posėdžių. Šį sprendimą turi priimti Seimo valdyba.
K.Daukšys per posėdį aiškino, jog gailisi, kad išvyko atostogauti niekam nieko nepranešęs, ir sakė galintis atsisakyti ketvirtadalio darbo užmokesčio, tik prašė pasakyti, kaip tai padaryti. Vėliau pranešė, kad atlyginimą, gautą už tą savaitę, kai nedirbo Seime, paaukos labdarai.
„Atsiprašau tų rinkėjų, kurie supyko, kad išvažiavau, kad savaitę atostogavau Sicilijoje“, – Etikos ir procedūrų komisijos posėdyje vakar teisinosi K.Daukšys.
Vėliau žurnalistams jis aiškino, kad „taip išėjo“. „Yra, kaip yra, ką čia dabar į vatą vyniosi“, – sakė darbietis. Paklaustas, ar žinojo, jog reikia įspėti Seimo vadovybę apie išvyką, K.Daukšys sakė žinojęs, bet neįspėjęs.
Žiniakslaida atskleidė, kad gegužės 16 d. parlamentaras su drauge Eirida Bružiene savaitei išskrido pailsėti į Siciliją, o 20 ir 22 d. nepasirodė Seimo plenariniuose posėdžiuose.

BNS inf.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių