Klaipėdos priemiestyje planuojamos naujovės

Ateities projektai

Klaipėdos priemiestyje planuojamos naujovės

Klaipėdos rajonas tampa priemiestine Klaipėdos zona. Dėl to, kad uostamiestis labai arti, investicijų trauka į rajono teritoriją yra labai didelė. Klaipėdos rajono savivaldybėje svarstomas naujas bendrasis planas, kuriame numatomos kiekvienos teritorijos vystymo perspektyvos.

Ties geležinkelį

Geležinkelio atšakos ateityje išraižys Klaipėdos rajono savivaldybės teritoriją. Šiuo metu Klaipėdos rajoną kerta dvi geležinkelio magistralinės linijos, jungiančios Klaipėdą su Kretinga per Kretingalės gyvenvietę ir Klaipėdą su Šilute per Priekulę, ir viena vietinė linija, einanti iš Rimkų į Gargždų pramoninę zoną. Klaipėdos rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos tarnybos vedėja Vida Vytienė teigė, kad rajone buvo numatyti dar keturi geležinkelio atšakų tiesimo variantai. Po ilgų svarstymų jų liko du.

p>Bendrajame plane numatyta, kad viena iš geležinkelio atšakų eitų iš Kretingalės per Plikius, Kalvius, Gobergiškes, kita atšaka eitų nuo magistralinio geležinkelio Klaipėda – Šiauliai link Vėžaičių, Girininkų, galbūt užkabintų ir Veiviržėnus ir suktųsi link Ašpurvių, Pozingių, Agluonėnų su atšakomis į Ketvergius ir Priekulę. Anot V.Vytienės, bus siekiama, kad geležinkelis tarnautų ne tik kroviniams gabenti, bet ir taptų patogia susisiekimo su Klaipėda priemone.

Dabar tiriama, kokią įtaką geležinkelis turės aplinkai, kaip padės spręsti socialinius gyventojų klausimus, kaip prisiderins prie kelių, ūkininkų žemės sklypų. Savivaldybė paprašė, kad seniūnai su gyventojais labai detaliai išnagrinėtų Bendrojo plano brėžinius ir pateiktų savo pasiūlymus.

Perspektyvios vietos

Nemaža Klaipėdos rajono gyvenviečių yra prigludusios prie Klaipėdos miesto ir jas gali ištikti toks pat likimas, kaip Tauralaukio ir Rimkų gyvenvietes, kurios tapo Klaipėdos miesto dalimi. Geras perspektyvas turi Jakų, Klemiškės, Mozūriškių, Gindulių gyvenvietės, Žaliasis slėnis prie Tauralaukio. Tarp Palangos ir Klaipėdos esanti Klaipėdos rajono savivaldybės teritorija jau išdalinta privatiems asmenims, parengta ir patvirtinta 470 detaliųjų planų. Kai kur jau vyksta statybos.

Visiškai kitokia padėtis nuošaliose gyvenvietėse ir kaimuose - Endriejavo, Veiviržėnų, Judrėnų seniūnijose. Dalis kaimų šiose seniūnijose dėl blogo susisiekimo pasmerkti išnykti arba dirbamos žemės virs miškais.

Didelį rūpestį kelia Priekulės miestelio, kur nėra kanalizacijos tinklų, perspektyvos. Architektai suka galvas, kas bus su Agluonėnų gyvenviete, kur yra naftos klodai. Prie Kuršių marių esantys Drevernos ir Svencelės kaimai ateityje greičiausiai taps poilsio ir turizmo zonomis. Perspektyvų plėtoti turizmą yra ir prie Minijos upės, kur jau įrengta gražių sodybų. Bendrajame plane numatyta visas upės pakrantes rajone panaudoti turizmo bazių plėtrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių