Pereiti į pagrindinį turinį

Krašto apsaugos ministrė: Moldova - geras progreso pavyzdys

2011-05-18 18:54
Krašto apsaugos ministrė: Moldova - geras progreso pavyzdys
Krašto apsaugos ministrė: Moldova - geras progreso pavyzdys / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Moldova yra geras progreso, siekiant asocijuotos narystės Europos Sąjungoje, pavyzdys ir Lietuva remia šios valstybės eurointegraciją, teigia Lietuvos krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

Tokią poziciją ministrė išsakė trečiadienį susitikusi su Vilniuje viešinčiu Moldovos gynybos ministru Vitalie Marinuta .

"Moldova yra geras pavyzdys to progreso, kurį pasiekėte siekdami asocijuotos narystės Europos Sąjungoje", - Krašto apsaugos ministerijos pranešime cituojama R.Juknevičienė.

Per susitikimą aptarta saugumo situacija regione, santykiai su kaimyninėmis šalimis, energetinės nepriklausomybės aktualijos. Taip pat kalbėta apie gynybos reformų eigą, pasidalyta nuomonėmis apie dalyvavimo tarptautinėse operacijose perspektyvas, diskutuota dvišalio bendradarbiavimo gynybos srityje klausimais. 

Taip pat ministrai palietė užšaldyto konflikto Padnestrėje temą.

"5+2" formatas yra geriausias norint pasiekti rezultatų sprendžiant šį konfliktą", - sakė R.Juknevičienė.
5+2" grupę sudaro nepripažinta Padnestrės respublika, Moldova, Rusija, Ukraina, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO), ES ir JAV. Ministrė pabrėžė, kad Lietuva remia Moldovos teritorinį vientisumą ir jo atstatymą taikiomis priemonėmis.

Po susitikimo ministrai  pasirašė atnaujintą susitarimą dėl bendradarbiavimo gynybos srityje.

Ministrė taip pat pakvietė Moldovos gynybos ministrą apsvarstyti galimybę dviem Moldovos ginkluotųjų pajėgų atstovams prisidėti prie tarptautinių operacijų ir stebėti rudenį vyksiančius mokymus bei pratybas, organizuojamus pasiruošimui misijoms. Be to, R.Juknevičienė teigė, kad Moldovos atstovai laukiami šių metų birželį Lietuvoje vyksiančiose pratybose "Gintarinė viltis 2011" bei Stasio Raštikio puskarininkių mokyklos rengiamuose instruktorių mokymuose Kaune.

2006 metais Lietuva ir Moldova pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimas karinėje srityje. Bendradarbiavimas praktiniu lygiu vyko nuo 2004 metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų