Pereiti į pagrindinį turinį

Kultūros ministerijoje bręsta permainos

2009-04-18 09:00
Kultūros ministerijoje bręsta permainos
Kultūros ministerijoje bręsta permainos / Gedimino Bartuškos nuotr. Greitis: nė pusės metų neišdirbusio kultūros ministro R.Vilkaičio kėdė jau dreba.

Valdančioji Tautos prisikėlimo partija (TPP) svarsto galimus pakeitimus Kultūros ministerijos vadovybėje.

BNS žiniomis, TPP atstovai kelia reikalavimą iš kultūros viceministro pareigų atstatydinti Donatą Valančiauską. Neoficialiai teigiama, kad trauktis iš pareigų kiek anksčiau buvo siūlyta ir pačiam kultūros ministrui Remigijui Vilkaičiui. Į kultūros ministro postą R.Vilkaitį yra delegavusi TPP.

Seimo pirmininkas TPP vadovas Arūnas Valinskas vakar buvo susitikęs su R.Vilkaičiu. Tai BNS patvirtino Seimo pirmininko atstovė spaudai Indrė Viržintė. Pokalbio temų atstovė teigė kol kas negalinti atskleisti, nes nežinanti jų turinio.

Neoficialiomis žiniomis, A.Valinskas su R.Vilkaičiu, be kita ko, derino galimybę pakeisti viceministrą D.Valančiauską.

Vienu realiausių kandidatų į viceministro postą vietoje D.Valančiausko laikomas buvęs Lietuvos kultūros atašė Lenkijoje Evaldas Stankevičius.

Kultūros ministro atstovas spaudai Mindaugas Valiukevičius BNS vakar neigė žinias, jog R.Vilkaičiui siūlyta trauktis iš pareigų.

Klausiamas apie svarstymus dėl kultūros viceministro D.Valančiausko galimo atstatydinimo, ministro atstovas išvengė tiesaus atsakymo: "D.Valančiauskas niekur nesitraukia, jis eina viceministro pareigas."

Paklaustas, ar tiesa, kad penktadienio susitikime su A.Valinsku buvo kalbama apie galimą D.Valančiausko atstatydinimą, ministro atstovas spaudai teigė šio pokalbio turinio nežinąs.

Tautos prisikėlimo partijos frakcijos atstovai neoficialiai užsimena esą dėl kultūros ministro ir jo pasirinkto viceministro veiklos sulaukta daug skundų iš kultūros darbuotojų, menininkų, pastarieji neva priekaištauja dėl dialogo stokos, vienašališkų sprendimų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų