Pereiti į pagrindinį turinį

L.Diniaus biuro paieškos – bevaisės

2010-02-08 23:59
Nesiseka: etikos sargai nuo L.Diniaus neatstos, kol neišsiaiškins tiesos.
Nesiseka: etikos sargai nuo L.Diniaus neatstos, kol neišsiaiškins tiesos. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Seimo etikos sargai kol kas nerado požymių, rodančių, kad parlamentaras Laimontas Dinius turėjo biurą Šiauliuose. Paieškas apsunkina tai, kad politikas tikina biurą jau uždaręs.

Į L.Diniaus biuro paieškas etikos sargai leidosi penktadienį. Šiauliuose, Aušros al. 31, nerasta jokių biuro veiklos požymių. Tačiau kaip dienraščiui teigė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas, to dar nepakanka įrodyti, kad biuro apskritai nebuvo.

L.Dinius tikina biurą uždaręs sausio 1 d. – esą sumažinus parlamentinei veiklai skiriamas lėšas tai tapo per brangiu malonumu. A.Salamakino teigimu, per artimiausias porą savaičių bus ieškoma tvirtų biuro buvimo ar nebuvimo įrodymų. Etikos sargai prašys oficialių Registrų centro pažymų, biuro technikos nuomos sutarčių ir kitų dokumentų.

"Aiškinsimės toliau. Manau, per savaitę ar dvi turėsime visus atsakymus. Dabar yra tik teiginiai", – sakė A.Salamakinas.

Beje, pašnekovo teigimu, etikos sargai Šiauliuose bendravo su L.Diniaus žmona Tatjana, bendrovės "MAX'o plėtra" direktore. "Biuras, L.Diniaus žmonos, kuri atrakino patalpas, teigimu, dabar jau neveikia", – teigė A.Salamakinas. Keista, tačiau pats L.Dinius aiškina, kad jo žmona su šia bendrove nesusijusi.

Primename, kad Etikos ir procedūrų komisijai abejonių sukėlė L.Diniaus parlamentinės išlaidos. Mat jis deklaravo iš mokesčių mokėtojų kišenės susimokėjęs už biuro įrangos nuomą – per metus tariamam biurui aprūpinti išleista daugiau kaip 10 tūkst. litų. Jei paaiškės, kad L.Diniaus biuras buvo fiktyvus, parlamentaras privalės grąžinti šią sumą į valstybės biudžetą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų