Lietuva išduoda Rusijai priklausymu karinei grupuotei kaltinamą čečėną

  • Teksto dydis:

Vilniuje – slapta teisėsaugos operacija: prokurorams paprašius, o teismams sutikus, į Rusiją artimiausiomis dienomis bus išsiųstas keliolika metų Lietuvoje gyvenęs 39 metų čečėnas Beslanas Estemirovas, skelbia naujienų portalas delfi.lt.

Pasak portalo, daugybę metų jo visame pasaulyje ieškojusi ir išdavimo siekusi Rusija teigia, kad vyras apie 20 metų priklauso čečėnų vadovaujamai neteisėtai ginkluotai karinei grupuotei, kuri ne kartą pasikėsino į Rusijos teisėsaugos pareigūnų ir kariškių gyvybes.

Kaip skelbia delfi.lt, iš gimtosios Čečėnijos kartu su šeima pabėgęs B. Estemirovas 2005 metais lapkritį Lietuvoje gavo politinio pabėgėlio statusą, jam taip pat buvo išduotas ilgalaikio gyventojo leidimas gyventi Europos Sąjungoje. Tačiau dėl žinių apie kriminalinį čečėno gyvenimą Lietuvoje 2018 metų gegužę Migracijos departamentas priėmė sprendimą panaikinti ne tik suteiktą pabėgėlio statusą, bet ir ilgalaikį leidimą gyventi ES.

Šį Migracijos departamento sprendimą paliko galioti administraciniai teismai, kurie rėmėsi ne tik Policijos departamento, bet ir Valstybės saugumo departamento pateiktais duomenimis. Kokia informacija buvo perduota Migracijos departamentui ir teisėjams, neatskleidžiama, nurodant, kad kai kurie duomenys sudaro valstybės paslaptį. Neviešai Vilniaus teismuose buvo svarstomas ir klausimas dėl B. Estemirovo išdavimo Rusijai – teisėsauga ne tik surengė uždarus teismo procesus, bet ir neskelbė Rusijai perduodamo asmens duomenų.

Delfi.lt šaltinių teigimu, Generalinės prokuratūros prašymas dėl čečėno ekstradicijos teisėjams nesukėlė abejonių ir šie sutiko B. Estemirovą išduoti baudžiamajam persekiojimui į Rusijos Federaciją. Pasak šaltinių, jau šią savaitę iš Rusijos turi atvykti vietos policijos pareigūnai ir B. Estemirovą išsivežti į Maskvą. Paprastai šie procesiniai veiksmai atliekami itin slaptai ir neviešinami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

FAKTAS

FAKTAS portretas
Tai tik įrodo kad LT yra bailiai ir Rosijos subinlaižiai.jeigu rusas ateitų patys pirmi išduotų tėvynę,taip kaip 1940

jo

jo  portretas
kodel ne mainais -buratina,baranauskas jog yra i ka maimyti,ner vadovams to protelio ni uz kapeika,durniu-laivas,

ALGIS

ALGIS portretas
Kai Lietuva prašorusijos išduoti banditus ,tai gauna ŠPYGĄ , o kai Rusija paprašo ką nors išduoti , skuba tai padaryti pakniopstom , kodėl nepasiūlo tai daryti mainais į sausio įvykų kaltininkus .
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių