Lietuva Sakartvelui dovanoja dar 50 tūkst. „Pfizer“ vakcinos dozių

Lietuva Sakartvelui dovanoja dar 50 tūkst. „Pfizer“ vakcinų nuo koronaviruso.

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė, kad 50 310 „Comirnaty“ vakcinos dozių Sakartvelui būtų skirta kaip humanitarinė pagalba dar iki lapkričio pabaigos.

Lietuva kaip paramą jau padovanojo apie 0,8 mln. dozių vakcinų Ukrainai, Moldovai, Sakartvelui, Armėnijai, Taivanui, Latvijai, Tadžikistanui, Armėnijai, Vietnamui.

Atsisakoma planų įsigyti „Valneva“ vakcinų 

Lietuva neįsigys planuotų „Valneva“ vakcinų nuo COVID-19 dėl bendro vakcinų pertekliaus ir nepakankamo šio preparato veiksmingumo, netinkamumo revakcinacijai trečiadienį nusprendė Vyriausybė.

Šių metų vasarį Vyriausybė buvo pritarusi, kad bendru Europos Komisijos koordinuojamu pirkimu Lietuva įsigytų 186 tūkst. šios, kol kas Europoje nepatvirtintos vakcinos dozių, tačiau vėliau padidino šį kiekį iki 370 tūkst. šių vakcinų.

Protokolinį sprendimą parengusi Sveikatos apsaugos ministerija teigia, kad Vyriausybė šias vakcinas rezervavo „atsižvelgdama į tuo metu turimus duomenis bei epidemiologinę situaciją“.

„Kadangi situacija pasikeitusi, mes norime pasiūlyti nebeįsigyti vakcinų iš kompanijos „Valneva“, – Vyriausybės pasitarime sakė Arūnas Dulkys.

Ministerija nurodo, kad šiuo metu nepaskiepytų ir nepersirgusių pilnamečių asmenų Lietuvoje yra 350 tūkst., tačiau Lietuva jau yra užsitikrinusi skiepų poreikį kitomis vakcinomis, „todėl nėra poreikio įsigyti šią vakciną“.

Be kita ko, pažymima, kad „Valneva“ skiepai netinka revakcinacijai, jos pristatymo terminai nėra palankūs, o tikėtinas vakcinos veiksmingumas yra 70 proc. bei „yra nepakankamas nuo viruso mutacijų apsaugoti“.

A. Dulkys be kita ko tvirtino, kad „Valneva“ vakcinas pristatytų tik 2022 metų antrą ketvirtį.

Lietuva yra pasirašiusi sutartis dėl septynių vakcinų įsigijimo: 1,86 mln. dozių „AstraZeneca“, 0,7 mln. dozių „Janssen“, 1,38 mln. dozių „CureVac“, 0,5 mln. dozių „Moderna“ 9,3 mln. dozių „Pfizer“ vakcinos, 0,6 mln. dozių „Novavax“ vakcinos, taip pat jau minėtus 0,37 mln. dozių „Valneva“ vakcinos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
tai kada sužinojo kad vakcina neveiksminga ? kokie kiekiai išdovanoti - išvogti ? kokia pinigų suma išdovanota - išvogta ?

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Europoje nepatvirtintos vakcinos

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
ne Lietuva , o vagių gauja
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių