„Eurovizijos“ finalas: kaip už Moniką Liu balsavo komisija ir žiūrovai?

  • Teksto dydis:

„Eurovizijos 2022“ finale Lietuvai, Monikai Liu ir dainai „Sentimentai“ daugiausiai balų skyrė Slovėnija, Norvegija, Latvija, Ukraina, Kroatija, Danija, Estija.

Konkurso rengėjams viešai paskelbus balsus matyti, kad Slovėnijos žiuri mums skyrė 10, žiūrovai – du balus. Norvegija – atvirkščiai. Po dešimt balų iš norvegų žiūrovų, kaip ir iš latvių (jų žiuri sukrapštė vos vieną balą), ukrainiečių (bet nulis iš jų komisijos).

„Sentimentai“ patiko ir kroatų žiuri (septyni balai iš jų, plius trys iš žiūrovų). Su Danija – identiška situacija. Iš estų žiuri – septyni balai, dar du skyrė jų žiūrovai. Airių komisija mūsų nepastebėjo, bet žiūrovai mums nepagailėjo aštuonių balų.

Dar septyni – nuo JK žiūrovų, 5+1 iš Portugalijos, 3+2 iš Serbijos. Penkis balus mums skyrė gerbėjai iš Sakartvelo, keturis – Moldovos žiūrovai. Trys taškai – iš švedų TV žiūrovų, taškas – iš Islandijos žiuri ir du iš šios šalies žiūrovų.

Lenkų žiūrovai Monikos kraitį papildė dviem taškais, kaip ir suomių, Kipro, Australijos, Armėnijos žmonės bei Juodkalnijos komisija. Dar taškas iš Šiaurės Makedonijos žiūrovų.

Viso – 93 žiūrovų ir 35 komisijos taškai. Bent po tašką gavome iš 22 šalių. Balsavo 40 valstybių. Bendrai su 128 balais Monika Liu užėmė garbingą 14 vietą.

Šiųmetę Euroviziją laimėjo Ukrainos grupė „Kalush Orchestra“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Dave nedave tasku man pufik! Bet kad Lietuvoje gyvena su gerom masinukem LAKSTO KARIAI to galintys ukrainieciai TAI BEDA!! Kiek ju sulapnojo I LIETUVA kitas SALIS ???? Kodel JUOS leidzia ??? Taigi vieni tegul kariauja zusta O KITI UZDIVILKE BOBISKA SUKNIA I EUROPA!!! Kodel ???

Glodas

Glodas portretas
Šaunu, kad nugalėjo Ukraina. O dar puikiau, kad žmonės taip nubalsavo, o ne kažkokios komisijos ar žiuri. Pasaulis už taiką ir laisvę, tik atsiranda tokių kurie to nesupranta, bet dėl įvairovės tegul paspiegia ir tokie.

Šaunuolė Monika

Šaunuolė Monika portretas
Gražiai pasirodė, palaikė, karo siaubiamą Ukrainą. Visada tikslai turi būti svarbūs, o ne tokie, kai skaičiuoti, kokia šalis davė kie balsų, tai jau nebrandžiųjų reikalas. Dabar svarbiausia, kad Ukraina laimėtų karą.
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių