Lietuvoje – jau ir ŽIV sergantys migrantai

  • Teksto dydis:

Pasipylė įvairiausios nelegalių migrantų ligos. Pagalbos ieško ir ŽIV užsikrėtę migrantai, be dokumentų negalintys gauti jiems reikalingų vaistų, praneša LNK. 

AIDS sergančiuosius globojanti Svetlana Kulšis nemanė, kad ir pati pateks į nelegalių migrantų krizės įkarštį. Jos pagalbos prireikė dviem Pabradėje esančiame užsieniečių registracijos centre apgyvendintiems nelegalams.

Į Svetlaną jie kreipėsi iš nevilties. ŽIV užsikrėtę svetimšaliai tikino reikiamos pagalbos nesulaukiantys ir jau kurį laiką gyvenantys be jiems būtinų vaistų. S. Kulšis pati kreipėsi į užsieniečių registracijos centrą, tačiau liko nieko nepešusi. 

Baiminamasi, kad vyrų būklė be būtinų vaistų gali pablogėti. 

Anot nevyriausybininkų, ŽIV užsikrėtę migrantai strigo įstatymų spragoje. Svetimšaliams suteikiama tik būtinoji pirmoji pagalba, o gydymas nuo šios ligos į sąrašą nepatenka. Informacijos apie kompensuojamus vaistus nuo ŽIV neturi ir Ligonių kasa.

Migrantų sveikatos problemos užgulė ant savivaldos ir vietos medikų pečių. Trūkstant aiškumo migrantų sveikata teko pasirūpinti iš savo kišenės. Ir nors sveikatos problemų tarp nelegalų apstu, gydytojai pripažįsta, kad dantų problemos kelia vieną didžiausių iššūkių. 

Visgi situacija pamažu pradeda taisytis. Sudaromos mobilios komandos, žadamas papildomas finansavimas tiek medikams, tiek greitajai pagalbai. 

Vis dėlto užsikrėtusiųjų ŽIV klausimas lieka pačių medikų rankose. 

Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerė teigia, kad paaiškėjus, jog užsikrėtusiems ŽIV vaistai yra būtini, valstybė juos visgi kompensuotų. 

LNK žinioms pradėjus domėtis sergančiųjų būkle, po kelių dienų paaiškėjo, kad svetimšaliai pagalbos visgi sulauks. Vieno jų laukia vizitas pas gydytoją. Dėl kito nelegalo sveikatos draudimo toliau aiškinamasi. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

......

...... portretas
Joooo.... Iš sėklelių jau lenda daigeliai. Bus ir žiedeliai. Bet kas šokiravo - tai, kad nelegalams atsiras nemokamas NEBŪTINAS gydymas, kai daliai savų piliečių (tame tarpe ir vaikų) didžiulė problema kompensuoti bent dalį vaistų, implantų, protezų, gydymo..... Skaudu.....

Susimastykim kas vyksta

Susimastykim kas vyksta portretas
Tai bent is savu tautieciu gatavi paskutini kraujo lasa isgerti, o atvykeliams visur tik zalia sviesa. Ko tik prasimano viskas nedelsiant vykdoma. TAI BENT VALDZIA TURIME. Idomu kiek kartu jau lenkiame savo ziaurumu lietuvos pilieciams tas salis apie kurias kasdien postringaujama apie pazeidziamas zmoniu teises. O KUR SAVU ZMONIU TEISES,Vien tik pareigos ir patycios visais lygiais. GAL PASIKLYDOTE, NEBEATSIKIRIATE KUR SAVI ZMONES IR KUR KLAJOKLIAI,KAD ZEMINDAMI SAVUS SITIEK DIDZIUOJATES? Atvykeliams visi imanomi malonumai, o savus kuo skubiau isgalabyti, nes joks gydymas jau nebeimanomas, teisiu jokiu nei i darba, nei i gyvenima. Neveltui prezidentas netycia, o gal tycia prasitare, kad reikia palikt tik 10 procentu gyventoju, o kiti bus kaip bus per kuri laika ismirs,o kurie liks bus labai paklusnus viskam nes atsimins ir kitoms kartoms pasakos kas gali nutikti jei nevykdysi VALDZIO NORU..

Da

Da  portretas
kiek tokiu ads ziv jau yra pas mus, kas atsakys ,juk baisiau ir negali būti, tokio lygio situacijai, primes tu bacilu aplinkui mūsų švaroj vietovei, surinko visa baisu nevyleliu klana užvilko ant sprando ir žiūrėkite aš esu ziv sergantys, surinkite visa ta šalmšta ir namo varikite iš kur atėjo tie paleistuviai,tegul namose jos gydo bastunus, taip kokiu keliu je serga juk per paleistuvavima , grinas bardako kenkėjas jau laikas vyti lauk ,dar mūsų žmones užkres tom bacilom išmėtytom po laukus, tokio lygio vietos turi būti izoljotos ir net dezenfikotos smarves, va iš kur ligos sukeliamos, mūsų pilikečiams, o ipač vaikams,
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių