Lietuvoje lankosi NATO Jungtinės pajėgų vadavietės Brunsume vadas

Lietuvoje lankosi NATO Jungtinės pajėgų vadavietės Brunsume vadas generolas Guglielmo Luigi Miglietta (Guljelmas Luidžis Miljeta).

Tai pirmasis jo vizitas užsienyje po paskyrimo birželio pradžioje, antradienį pranešė Lietuvos kariuomenė.

Naujojo NATO vadavietės vado susitikime su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Valdemaru Rupšiu aptarta saugumo situacija regione ir parama Ukrainai.

Pasak Lietuvos kariuomenės, vizitu taip pat siekiama gerinti Lietuvos kariuomenės ir NATO valdymo struktūrų sąveiką ir toliau stiprinti karinį bendradarbiavimą.

„Karas Ukrainoje suvienijo NATO vadovybės ir sąjungininkų reakciją į išaugusią grėsmę. Tai aiškiai matėme ir NATO viršūnių susitikimo metu. Siekdami įgyvendinti sprendimus, turime daug dirbti ir vienas iš tokių darbų – operacinių planų peržiūrėjimas ir pritaikymas, – pranešime cituojamas V. Rupšys. – Su naujuoju JFCBS (angl. Allied Joint Force Command Brunssum) vadu aptarėme jo atsakomybės rajone esančių pajėgų generavimo ir Lietuvos nacionalinių planų integravimo į regioninius planus klausimus. Siekiant efektyvumo ir savalaikiškumo, tokios diskusijos būtinos visuose lygmenyse ir nuolatos“.

NATO Jungtinė pajėgų vadavietė Brunsume yra operacinio lygmens NATO štabas, atsakingas už vadovavimą budinčioms NATO greitojo reagavimo pajėgoms ir už NATO ypač greito reagavimo pajėgų sukūrimą.

Taip pat šis štabas užtikrina ryšį tarp NATO valdymo ir karinių pajėgų struktūrų bei NATO atgrasymo priemonių ir pasirengimo gynybai koordinavimą regione.

Pasibaigus numatytiems susitikimams su Lietuvos kariuomenės atstovais G. L. Miglietta apsilankys Rukloje, kur susitiks su Lietuvoje dislokuoto tarptautinio NATO sąjungininkų bataliono vadu pulkininku leitenantu Danieliu Andra (Danieliu Andre), bendraus su vieneto kariais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių