Lietuvos medikams skirstoma dar viena asmens apsaugos priemonių siunta

  • Teksto dydis:

Lietuvos medikams, kovojantiems su koronaviruso infekcija, dalinama šeštadienį iš Kinijos atgabenta apsauginės aprangos siunta. Iš viso paskirstyta 238 tūkst. vienkartinių pirštinių, daugiau nei 2 mln. medicininių kaukių ir beveik 46 tūkst. vienkartinių chalatų, sakoma Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pranešime.

Gautos apsaugos priemonės skirtos Santaros klinikų, Kauno klinikinės ligoninės, Klaipėdos universitetinės ligoninės, Respublikinės Panevėžio ligoninės ir Respublikinės Šiaulių ligoninės medikams, 5 didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stočių medikams, taip pat medikams, dirbantiems savivaldybių įsteigtuose mobiliuose punktuose ir karščiavimo klinikose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
nepirkit is kinu nes bus kaip italijoje?...

Medikas

Medikas portretas
Teisybės dėlei turiu pasakyti, kad tuo metu tik vienintelis Infekcinių ligų ir AIDS centras (vadovas – taip A.Verygos nemėgiamas prof. S.Čaplinskas) pateikė informaciją, kad medicininės kaukės apsaugo nuo koronaviruso, bet, matyt, bendrame neigimo fone šis balsas tyruose nebuvo išgirstas. Tai kodėl ponas Veryga mums pastoviai melavo, buvo įkyriai skleidžiama ne tik neteisinga informacija, bet ir ribojamas testų koronavirusui nustatyti atlikimas, blokuojama vietinė miestų merų iniciatyva paspartinti COVID-19 diagnostikos tempus. Kodėl buvo atsisakyta dalyvauti apsaugos priemonių pirkimuose bendroje paraiškoje su kitomis Europos valstybėmis, o dabar brangiai perkame broką iš Kinijos ir aiškiname, kad respiratorius su defektais neišmesime, o naudosime kaip kaukes. Gal laikas pradėti žaisti atviromis kortomis ir tiesiog atsiprašyti, paaiškinant, kad Sveikatos apsaugos ministerija paprasčiausiai nebuvo tinkamai pasiruošusi koronaviruso iššūkiams ir pastoviai darė klaidą po klaidos

Pilietis

Pilietis portretas
Kodėl pamiršo LSMU Kauno klinikas? Ji ruošia kovos strategiją ir dažnai kontaktuoja su pakenktas iš viruso.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių