Meras džiaugiasi: per pastarąsias dienas Alytuje koronaviruso atvejų nenustatyta

  • Teksto dydis:

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis pasidžiaugė, kad susirgusiųjų koronavirusu Alytuje nedaugėja. Per pastarąsias dienas nenustatytas nė vienas naujas koronaviruso atvejis, savo feisbuko paskyroje rašo N.Cesiulis.

„Paskelbti tokias naujienas man - vienas malonumas. Per pastarąsias dienas nenustatytas nė vienas naujas koronaviruso atvejis Alytuje! Labai norėčiau pažadėti, kad viskas, sustojome ties skaičiumi 19. Deja, negaliu.

Padidinome apimtis ir per savaitgalį bei šiandieną patikrinome dar 140 medikų. Iš viso 343! Negaliu nepasidžiaugti, kad visų rezultatai neigiami - nė vienas mūsų medikas koronavirusu neužsikrėtęs", - rašo meras.

Jis informavo, kad antradienį Alytuje pradės veikti karščiavimo klinika.

„Rytoj 12 val. mūsų mieste pradeda veikti vadinamoji karščiavimo klinika.

Čia galės kreip­tis jaučiantys vir­šu­ti­nių kvė­pa­vi­mo ta­kų in­fek­ci­jos simp­to­mus ir turintys šeimos gydytojo siuntimą. Sergantiesiems bus at­lie­ka­mi iš­sa­mes­ni ty­ri­mai įta­riant CO­VID-19.

Karščiavimo klinika įsi­kurs pri­va­čio­s me­di­ci­nos įstai­go­s „Medea” patalpose, Naujoji g. 48A. Kodėl čia, o ne, pavyzdžiui, mūsų ligoninėje ar poliklinikoje?

Karščiavimo klinika gali būti steigiama tik ten, kur yra rentgeno aparatas. Mūsų poliklinika ir Pirminės sveikatos apžiūros centras Pirmajame Alytuje tokio aparato neturi, o ligoninėje tokios klinikos įkurti negalėjome dėl ten besigydančių pacientų saugumo.

Tikrai svarstėme visus įmanomus variantus: karščiavimo kliniką steigti poliklinikoje arba ligoninėje, taip pat mūsų gydymo įstaigose Lelijų ir Daugų gatvėse ar Pirmajame Alytuje. Svarstėme rentgeną skolintis, nuomotis. Derėjomės ir su Aly­taus ap­skri­ties tu­ber­ku­lio­zės li­go­ni­nės vadovais. Tačiau negalėjome rizikuoti kitų ligonių sveikata - tokio sumanymo taip pat atsisakyta.

Galiausiai su „Medea” sutarėme paprastai - jie leidžia naudotis patalpomis ir tikrai geru rentgeno aparatu, o ten dirba mūsų poliklinikos medikai. Mūsų karščiavimo klinika aptarnaus ne tik Alytaus, bet ir Alytaus rajono bei Varėnos gyventojus.

Penkių litrų talpos, pilnos dezinfekcinio skysčio, taip pat jau keliauja Alytaus daugiabučių gyventojams. Pusė jau išdalinome! Kas dar negavo, dar gaus rytoj ir poryt. Rūpinkimės vieni kitais ir būkime sveiki“, - rašo N.Cesiulis.

Jis už gerus darbus padėkojo miesto verslininkams: „Ir paskutinis dalykas. Visada sakiau, kad gerumas irgi kaip kokia užkrečiama liga. Alytaus verslininkai paaukojo apsaugos priemonių už beveik 8 tūkst. eurų. Didžiausias ačiū „Cramo“, „MV GROUP Production“, „Stronglasas“, „Marisa“, „Maristika“ ir „Starna“!

Tuo metu mes medikams, socialines paslaugas teikiančioms įmonėms ir kitiems, kasdien susiduriantiems su COVID-19 grėsme, nupirkome apsaugos priemonių už daugiau nei 100 tūkst. eurų. Daug ar mažai - spręskite Jūs. Tačiau visi suprantame - sveikatos pinigais neišmatuosi.

Žingsnis po žingsnio. Išsikapstysim. Bet tik veikdami visi drauge“, - įrašą baigė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių