Pereiti į pagrindinį turinį

Miesto brangenybės

2012-11-10 07:00
Miesto brangenybės
Miesto brangenybės / Tomo Raginos nuotr.

Dabar dar tik rugpjūtis, galvoju, stovėdamas viešojo transporto spūstyje, užkimšusiame rugsėjį žadėtą atidaryti Parodos gatvę. Va, ateis rugsėjis, ir atidarys.

„Jie viską vėl ardo, ieško, ką po asfaltu sukišo“, – sako mikroautobuso vairuotojas. „Ne, jie ardo asfaltą ir žiūri, ar viską tikrai padarė pagal savo normatyvus“, – sako šalia sėdinti garbaus amžiaus dama.

Po to pastebi mane: „Jūs gi rašote į laikraštį, parašykite ir apie tai.“ Imu ir parašau, tiesioginis kontaktas su skaitytoja neretai būna paveikus. Net sunku užsiminti, kokia tema jos buvo siūloma šalia Kauno gatvių remonto. Nesunkiai atspėsit.

Auksinis tualetas vis dar neveikia, tačiau laikraščiai nuolat skelbia apie penkis tūkstančius litų – jo išlaikymo lėšas per mėnesį. Nežinia, ar jie jau mokami, ar bus pradėti mokėti nuo pirmojo kliento. Šiaip ar taip, šio objekto mitas toks visa apimantis, kad Senamiesčio gyventojai ir svečiai turėtų savo subtilius reikalus tvarkyti tiktai ten. Palyginkime: miesto savivaldybė miesto menininkams buvo skyrusi stipendijas. Kai kuriems – penkiems mėnesiams po tūkstantį litų. Tie patys penki tūkstančiai. Tad menininkas Kaune yra penkis kartus pigesnis už tualetą. Žinoma, prispyrus reikalui, be menininko išsiversi, o be tualeto – ne. Tiktai keista suvokti, kad Kauno ekonomikoje būtent tualetai yra svarbesnė biudžeto eilutė nei menininkai. Na, čia „atskirai paėmus“.

O štai ir dar vienas tualetas, jei jau apie tai prašnekom. Prie Kauno marių, šeši tūkstančiai per mėnesį. Du šimtai per dieną. Jei įsivaizduotume, kad visi jo klientai bus vaišinami austrėmis ir šampanu, suma nedidelė. Gal taip ir bus, tikėkimės, „Kauno švaros“ viešųjų ryšių tarnybai čia visos kortos į rankas. Taip iš tiesų pritrauktų labai daug klientų, kurie, trepsėdami troleibusuose, suvažiuotų net iš Žemutinių Kaniūkų. Šampano, austrių ir to paties. Ir tik šeši tūkstančiai biudžetui, ir visi patenkinti.

Kadaise buvo kilęs skandalas dėl Versace čiaupų ir plytelių prezidentūroje. Kainavo per daug. Bet vis tiek mažiau už konteinerinį neveikiantį tualetą. Buvau tame prezidentūros tualete, nieko blatno. Labai svajoju kada nors pabuvoti viename iš mūsų pinigais išlaikomų brangiausių pasauly tualetų ir įsitikinti, kad ten tikras rojus. Jūs irgi norėkit. Žinoma, su sąlyga, kad, jums norint, jie veiks.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų