Ministerija: Suvalkijos nacionalinis parkas bus steigiamas 2024 metais

  • Teksto dydis:

Suvalkijos nacionalinis parkas turėtų būti įsteigtas 2024 metais, ketvirtadienį pranešė Aplinkos ministerija.

Pasak ministerijos, šio parko įsteigimas planuotas dar prieš 20 metų, tačiau darbai buvo sustabdyti dėl saugomų teritorijų įstatymo nuostatų, susijusių su sklypų skaidymu dalimis. Dėl pasikeitusio įstatymo Suvalkijos nacionalinio parko steigimas bei Vištyčio regioninio parko transformavimo darbai bus tęsiami.

Anot aplinkos ministro Simono Gentvilo, nacionalinio parko planavimas bus pradėtas šiemet.

„Sūduvos slėniai ir ledyninės lygumos, banguotos moreninės plynaukštės, ežeruoto moreninio kalvyno kraštovaizdis ir Suvalkijos simbolis – Šešupė bus naujojo Nacionalinio parko apsaugos dėmesio centras“, – pranešime cituojamas jis.

Bendras nacionalinio parko plotas, remiantis prieš 15 metų parengto projekto siūlomomis ribomis, siekia 31,4 tūkst. hektaro.

Pasak Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktoriaus pavaduotojos Rūtos Baškytės, atsižvelgiant į pasikeitusius teisės aktus ir norint atnaujinti Suvalkijos nacionalinio parko steigimo procesą, šiuo metu reikėtų, kad Vyriausybė priimtų sprendimą dėl parko steigimo.

Taip pat turėtų būti parengta planavimo schema, atnaujinta nagrinėjamos teritorijos esamos būklės analizė, nustatytos gamtos ir kraštovaizdžio apsaugos kryptys ir priemonės, parko steigimas aptartas su vietos gyventojais.

Įsteigus Suvalkijos nacionalinio parką, bendras Lietuvos saugomų teritorijų plotas siektų 18,61 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ČIA KAIP SU VILNIAUS STADIONU

ČIA KAIP SU VILNIAUS STADIONU portretas
Tik...reikalai klostysis dar prasčiau. Stadionas jau buvo pradėtas statyti. Jį reikėjo tik užbaigti...Sąjūdis būtų palaikęs dar metus laiko - stadionas seniai stovėtų...

o parko būstinė

o parko būstinė portretas
bus suvalkijos sostinėje Suwalkuose.

Saunu!

Saunu! portretas
Bus vietos ponu viloms ir ne betkas ten jas matys!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių