Pereiti į pagrindinį turinį

Ministrė suranda darbą

2009-06-04 23:59

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė pripažįsta, kad rūpinosi buvusio Valstybės saugumo departamento (VSD) darbuotojo Vytauto Damulio likimu, tačiau tikina neieškojusi jam darbo.

"Stengėmės, kiek galėjome, bet ne aš jam parinkau darbą", – sakė R.Juknevičienė, paklausta, ar jos protekcija lėmė, jog V.Damulis neseniai buvo įdarbintas vyriausiuoju specialistu Rytų skirstomųjų tinklų (RST) Vindikacijos tarnyboje.

RST yra valstybei priklausanti įmonė, kurios kontrolę, kaip ir visos valdžios, pernai gruodį perėmė dabartinė keturių centro dešinės partijų valdančioji koalicija. Joje yra ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, kurios pirmininko pavaduotoja yra R.Juknevičienė.

Premjeras, Tėvynės sąjungos lyderis Andrius Kubilius, antradienį žurnalistų paklaustas, kur dirba anksčiau VSD pareigūnu buvęs V.Damulis, patarė to pasiteirauti R.Juknevičienės.

Iš VSD V.Damulis buvo išmestas prieš beveik dvejus metus po to, kai parlamentinėje komisijoje nepalankiai liudijo šiai institucijai. Su kai kuriais Tėvynės sąjungos vadovais bendravęs V.Damulis kurį laiką dirbo vairuotoju vienoje Vilniaus taksi firmoje. Tačiau netrukus po to, kai pernai konservatoriai atėjo į valdžią, jis įsidarbino RST.

Į tinklus buvęs VSD pareigūnas atėjo tuomet, kai jiems vadovavo dabartinis energetikos bendrovės "Leo LT" valdybos pirmininkas Rimantas Vaitkus, į savo dabartines pareigas balandį paskirtas dabartinės valdančiosios daugumos suformuotos Vyriausybės pastangomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų