Ministrė: svarstoma, kad kontaktą su užsikrėtusiuoju turėję mokiniai neturėtų izoliuotis

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigia, kad svarstoma, jog kontaktą su COVID-19 liga užsikrėtusiuoju turėję mokiniai neturėtų saviizoliuotis, bet būtų testuojami. Pasak jos, saviizoliuotis tuomet būtų privaloma tik COVID-19 liga užsikrėtusiems mokiniams.

„Taip, izoliacija bus trumpinama ir taip pat bus priimamas sprendimas, kas turės izoliuotis“, – žurnalistams trečiadienį sakė J. Šiugždinienė.

Ministrės teigimu, izoliacijos terminas bus trumpinamas nuo 10 iki 14 dienų.

J. Šiugždinienė taip pat užsimena, kad mokykloje kontaktą su sergančiuoju turėję mokiniai nebeturės saviizoliuotis.

„Šiandieną dar tarsimės su Ministrų Kabinetu, bet jau sprendimas, manau, yra ir pasirašytas šią minutę ministro, kad taip pat izoliuosis mokyklose tik tie asmenys, kurie serga, o kiti, kurie turėjo kontaktą, bus testuojami“, – teigė ministrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kolia

kolia portretas
izoliacija trumpinama nuo 10 iki 14dienų -tikrai protingai pasakyta -matosi, kad labai mokytas žmogus

Petras

Petras portretas
Kada ši nesusivokianti atsistatydins!Kaip vaikams išsėdėti mokyklose nuo 8 -15 val.su kaukėmis?Esi atsilikėlė ,ministre!

Pilietiškas

Pilietiškas  portretas
Toji vyriausybė tai "nežino kairė, ką daro dešinė" - blaškosi kaip varlės po išrūgas! Iš kur tokių ribotų žmonių atsirado mums ant sprando? Koks ministrų blaškymasis, nematymas problemos sprendimo nuoseklaus plano - elgiasi kaip mažyliai "bandymų ir atmetimo būdu". Bet čia gi ne smėlio dėžė, o valstybė!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių