Pereiti į pagrindinį turinį

Mokosi dirbti slapčia

2008-11-11 09:00
Mokosi dirbti slapčia
Mokosi dirbti slapčia / Roko Medonio nuotr. Paslaptis: Seimo naujokų mokymas buvo paskelbtas uždaru renginiu.

Neužmigti per Seimo posėdžius, saugotis iš balkono į salę krentančių daiktų, neklystant maigyti mygtukus ir aršiai užimti eilę prie šoninio mikrofono.

Viso to ėmė mokytis Seimo naujokai, kitą pirmadienį susirinksiantys į pirmą naujos kadencijos parlamento posėdį.

Vakar būsimojo Seimo nariai buvo pakviesti į pirmą mokymą, skirtą įstatymų leidybos procesui ir susipažinti su plenarinių posėdžių salės technika.

Būsimieji parlamentarai į kursus rinkosi vangiai – iš 57 į Seimą išrinktų naujokų atėjo vos 28. Didžiąją dalį susirinkusiųjų sudarė Arūno Valinsko vadovaujamos Tautos prisikėlimo partijos (TPP) nariai, nors pats šios partijos lyderis, pretenduosiantis į Seimo pirmininkus, nepasirodė. Užtat atėjo jo žmona Inga, kuri irgi išrinkta į Seimą.

Mokymas vyko plenarinių posėdžių salėje, tačiau už uždarų durų. Dar praėjusią savaitę žurnalistus į mokymą atvykti kvietęs Seimo kancleris Gintautas Vilkelis šįkart pakeitė nuomonę. "Tai ne koks nors viešas posėdis, tik seminaras, mokymas", – aiškino kancleris. Pasak jo, naujai išrinktiems parlamentarams stengtasi sudaryti sąlygas "netrikdomai įeiti į vėžes".

Uždarame renginyje dalyvavę Seimo naujokai tvirtino per dvi valandas "šio to pramokę". "Jaučiausi kaip vaikų darželyje, nes kai mokaisi, iškart pasijunti vaiku", – sakė TPP atstovas Saulius Stoma.

Tai, kad į Seimo naujokų mokymą nebuvo įleidžiami žiniasklaidos atstovai, būsimieji parlamentarai įvertino prieštaringai. Kai kurie pritarė tokiam kadenciją baigiančio Seimo vadovybės sprendimui. Kiti tuo piktinosi. "Aš, kaip buvęs žurnalistas, likau šiek tiek nustebintas. Esu už tai, kad mūsų darbas nuo pat pradžių būtų skaidrus. Galiu užtikrinti, kad mokymas tapo uždaras ne mūsų iniciatyva", – tvirtino S.Stoma.

Šią ir kitą savaitę Seimo naujokams bus surengti dar keli mokymo "raundai".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų