Nacionalinis lankytojų centras skatins domėjimąsi saugomomis teritorijomis

Penktadienį duris atvėrė Saugomų teritorijų Nacionalinis lankytojų centras. Jame lankytojai galės susipažinti su vertingiausiomis mūsų šalies vietovėmis bei išsirinkti norimus kelionės po Lietuvą maršrutus.

Saugomų teritorijų Nacionalinis centras lankytojų laukia jau nuo penktadienio. Po vienu stogu galima rasti informacijos apie visus šalies nacionalinius ir regioninius parkus, rezervatus, draustinius bei gamtos paminklus. Centras įkurtas norint paskatinti mūsų šalies turizmą bei domėjimąsi saugomomis teritorijomis.

„Mūsų tikslas parodyti žmonėms Lietuvą, kad ne tik Vilnius, Klaipėda ir Kaunas yra įdomūs, ir jų senamiesčiai gražūs, [paraginti, kad žmonės] važiuotų ir į kaimus ir pamatytų tą gražią žalią Lietuvą“, – teigia Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktoriaus pavaduotoja Rūta Baškytė.

Nacionalinio lankytojų centro dizainas išskirtinis – galima pasijusti tarsi gamtoje – girdimi čiulbantys paukščiai, galima apsilankyti šikšnosparnių buveinėje ar kino salėje, kurioje filmai apie gamtą, o interaktyviuose ekranuose galima sužinoti visas saugomų teritorijų įdomybes ir keliavimo galimybes.

„Sakyčiau, ši idėja kilo paprastai – [siekiama] ne atkartoti gamtą, bet perteikti jos gyvybę, įvairovę, žalumą, ir spalvų įvairovę“, – sako ekspozicijos dizainerė Skirmantė Vaitkevičiūtė.

Ką tik duris atvėręs centras tikisi sulaukti daug lankytojų: pavasarį ar rudenį daugiau moksleivių, vasarą – ir užsieniečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių