Nenori gyventi šalia tereftalio rūgšties gamyklos

Nenori gyventi šalia tereftalio rūgšties gamyklos

Šalia Klaipėdos miesto esančių Jakų ir Sudmantų kaimų gyventojai skundais užvertė Klaipėdos rajono savivaldybę.

180 šių kaimų gyventojų prieštarauja, kad šalia būtų pastatyta tereftalio rūgšties gamykla.

Klaipėdos rajono meras V.Dačkauskas kol kas Jakų bendruomenės tarybos pirmininkei I.Narbutienei negalėjo atsakyti, bus ar ne šalia šio kaimo pastatyta pavojinga gamykla.

Gruodžio 1 dieną Klaipėdos rajono tarybos posėdyje numatyta svarstyti šios gamyklos poveikio aplinkai įvertinimą.

Šiuo metu Klaipėdos rajono tarybos nariai Kęstutis Balčikonis, Voldemaras Gražys, Albertas Albertjanas ir rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Vilma Daukšienė yra komandiruoti į jau veikiančią tokio paties tipo įmonę Ispanijoje.

Dėl šios kelionės rajono valdžios koridoriuose girdėti įvairių vertinimų. Ar minėti tarybos nariai bus objektyvūs? Ar nepapirks jų būsimosios gamyklos vadybininkų „globa“? Panaši kelionė rajono politikams jau buvo surengta prieš pradedant statyti plastmasės granulių gamyklą šalia Rimkų. Nors Rimkų gyventojai ir priešinosi „Klaipet“ gamyklos statybai, rajono valdžia ją palaimino.

Tereftalio rūgšties gamyklą ketina statyti tie patys verslininkai, kurie pastatė ir „Klaipet“. Vadybininkai jau varsto Klaipėdos rajono savivaldybės vadovų duris ir žada dideles investicijas. Kas svarbiau - investicijos ar žmonių sveikata?

Man, kaip Klaipėdos rajono tarybos nariui, norėtųsi paklausti ir klaipėdiečių – kodėl jie tyli, kai visai netoli pietinių gyvenamųjų rajonų kuriamas didžiulis chemijos gamyklų kompleksas? Jau dabar šalia Rimkų yra pastatyta viena ir baigiama statyti antra plastmasės žaliavos gamyklos linijos, o šalia atsiras dar ir tereftalio rūgšties gamykla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių