Pereiti į pagrindinį turinį

Neringos architekto laukia teismas

2009-03-27 09:00
Neringos architekto laukia teismas
Neringos architekto laukia teismas / Vytauto Liaudanskio nuotr. Atpildas: architektui gali atsirūgti nelegalios statybos Neringoje.

Prokurorai pagaliau baigė neteisėtų statybų Neringoje bylą. Neringos savivaldybės architekto Vytauto Valančiaus laukia teismas, jis įtariamas neteisėtai pritaręs vienuolikai statybų.

Ikiteisminį tyrimą dėl nelegalių statybų Kuršių nerijoje atliko Generalinė prokuratūra (GP). Ketverius metus buvo tiriama Neringos savivaldybės pareigūnų ir kitų valstybės institucijų, dalyvavusių derinant ir tvirtinant detaliuosius projektus, techninius projektus, veiksmai.

Buvęs vyriausiasis architektas V.Valančius įtariamas tuo, kad rengė ir derino teritorijų planavimo dokumentus nepaisydamas Kuršių nerijos generalinio plano ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių statybas Kuršių nerijoje.

"Šiuo metu įtariamasis supažindinamas su bylos medžiaga", – pranešime spaudai cituojamas GP Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras. Tyrimo medžiagą sudaro 27 tomai.

Vieninteliam įtariamajam byloje V.Valančiui skirta kardomoji priemonė – pasižadėjimas neišvykti. Jam gresia areštas, bauda, laisvės atėmimas iki dvejų metų arba teisės eiti tam tikras pareigas atėmimas. Kiti savivaldybės tarnautojai, galbūt susiję su šiomis, pasak prokurorų, neteisėtomis statybomis, nėra įtariami.

Byla teismą turėtų pasiekti per mėnesį. Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro Algimanto Kliunkos teigimu, įtariamasis siejamas su 11 objektų, galbūt neteisėtai pastatytų Nidoje, Juodkrantėje, Preiloje ir Pervalkoje. Tarp nelegalių statybų yra skandalą sukėlusios Preilos botelio statybos, trijų jachtininkų viešbučio pastatų atsiradimas Juodkrantėje ir kitos statybos.

"Dėl šių statybų tebevyksta teismai. Šalia "Sorento" restorano atsiradę pastatai seniai parduoti kaip apartamentai. Buvęs architektas derino poilsio namų "Ąžuolynas" detalųjį planą, Liudo Rėzos g. 1 ir daug kitų teritorijų planavimo dokumentų", – aiškino Kuršių nerijos nacionalinio parko juristas Segejus Juzikas.

Šiuo metu teismai nagrinėja 36 bylas, susijusias su nelegaliomis statybomis Neringoje. Teismo posėdžiuose V.Valančius tikina, kad savivaldybė neturėjo galimybės susipažinti su generaliniu planu, nors teigiama, kad plano kopija buvo perduota tuomečiam Neringos merui Stasiui Mikeliui. Šių bylų atsakovai aiškina, kad buvusio mero parašas gaunant šį dokumentą neva yra suklastotas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų