Pereiti į pagrindinį turinį

Netektis sukrėtė mokyklą

Netektis sukrėtė mokyklą
Netektis sukrėtė mokyklą / Aliaus Koroliovo nuotr. Atsargumas: mokyklos pedagogai, nenorėdami dar labiau liūdinti moksleivių, atsisakė minties aštuntokės atminimui klasėje uždegti žvakutę.

Kauno Kazio Griniaus vidurinėje mokykloje vakar buvo juntama įtampa, vaikų šurmulys koridoriuose – tylesnis nei įprastai.

Žinia, kad po savaitgalį Vilniuje vykusio hiphopo konkurso netikėtai mirė trylikametė šios mokyklos moksleivė Laura B., pribloškė ne tik velionės klasės draugus, bet ir daugelį moksleivių, mokytojų.

Laura B. Vilniuje stebėjo šokių varžybas, tačiau jose nedalyvavo. Po konkurso trylikametei kaunietei pasidarė bloga, ji išėjo į lauką ir neteko sąmonės. Greitosios pagalbos automobiliu mergaitė buvo nuvežta į ligoninę, tačiau maždaug po pusvalandžio mirė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Pirminiais duomenimis, mergaitę ištiko insultas. Teismo medicinos ekspertai išvadų dar nepaskelbė.

"Visi esame labai šokiruoti. Mokykloje juntama slogi atmosfera. Tai natūralu, nes mokiniai neteko draugės, o mokytojai – moksleivės, kurią gerai pažinojo, – nuotaikas mokykloje apibūdino mokyklos psichologė Rita Lilienė. – Atsisakėme minties uždegti žvakutę, skirtą mergaitės atminimui, nes visi ir taip išgyvena skausmą bei suvokia, kad jos nebėra. Jei mokykloje būtų vaikų, kurie galvoja apie savižudybę, juos tai galėtų paskatinti. Pasirinkome kitą būdą pagerbti mergaitę – viename iš stendų pakabinome užuojautą."

"Vyko pokalbiai su tėvais, kaip jie turėtų elgtis vaikams netekus draugės. Mūsų mokyklos psichologė su vaikais apie tai kalba jau antra diena", – tikino mokyklos direktorius Stanislovas Šimanauskas.

Mokyklos pedagogai tikino, kad netikėtai mirusi mergaitė buvo aktyvi ir bendraujanti, kaip ir daugelis moksleivių dalyvavo fizinio lavinimo pamokose, tačiau daugiau mergaitės sveikatos būklės komentuoti nebuvo linkę.


Kauno medicinos universiteto Šeimos medicinos klinikos bendruomenės slaugytoja Vilija Junčienė:

Kai vaikai rengiasi eiti į pirmą klasę, tikrinamos visiems be išimties vaikams akys, nosis, ausys, gerklė, dantys, laikysena, atliekama kardiograma, kraujo ir šlapimo tyrimai. Apsilankius pas minėtų sričių specialistus, šeimos gydytojas padaro galutinę išvadą ir išrašo pažymą. Vėliau moksleiviams kasmet prieš mokslo metus reikia medicininės pažymos. Pas atskirų sričių gydytojus jie siunčiami tuo atveju, jei medicininėje byloje įrašyta, kad jam reikalinga pakartotinė apžiūra. Pas specialistus vaikai gali būti siunčiami ir tėvams pageidaujant. Jei pirmoje klasėje išduota pažyma, kad vaikas visiškai sveikas, antrą kartą pas specialistus jis nebesiunčiamas, tik atliekami kraujo, šlapimo tyrimai. Intensyviai sportuojantis vaikas papildomai turi būti apžiūrimas Sporto medicinos centre.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų