Nuo pirmadienio izoliuotis reikės atvykstantiems iš Italijos ir Prancūzijos

  • Teksto dydis:

Paveiktų šalių sąraše Italijai ir Prancūzijai atsidūrus raudonoje zonoje, nuo pirmadienio iš jų atvykstantys asmenys, nepaskiepyti nuo COVID-19 ligos ir nesirgę šia liga per paskutinį pusmetį, turės prieš kelionę atlikti tyrimą ir atvykus į Lietuvą izoliuotis.

Kaip praneša Sveikatos apsaugos ministerija, nauji reikalavimai atvykstantiems iš Austrijos, Estijos, Islandijos, Norvegijos ir Taso salos – vykstantiems iš šių šalių reikės išsitirti prieš kelionę ir jau atvykus į Lietuvą, nes šios šalys pateko į geltoną zoną.

Žalios zonos valstybių sąrašą, iš kur atvykstant reikalaujama atsivežti neigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą, papildė Lichtenšteino kunigaikštystė.

Bendros taisyklės atvykstantiems iš užsienio nesikeičia: atvykstantiems iš raudonosios ir pilkosios zonos šalių privalomas tyrimas prieš kelionę ir 10 dienų izoliacija.

Atvykstantiems iš geltonosios zonos šalių privalomi du tyrimai: prieš kelionę ir 3–5 dieną po atvykimo. Atvykstantiems iš žaliosios zonos šalių privalomas tik vienas tyrimas prieš kelionę.

Šie reikalavimai netaikomi keliautojams, kurie per pastarąsias 180 dienų sirgo COVID-19 arba buvo paskiepyti pagal pilną vakcinacijos schemą, o nuo paskutinio būtino skiepo praėjo daugiau nei 14 dienų.

Paveiktų šalių sąrašas yra atnaujinamas kiekvieną penktadienį ir įsigalioja pirmadienį. Visos pasaulio šalys yra skirstomos į keturias zonas, kurioms galioja atitinkami reikalavimai.

Paveiktų šalių sąrašą galite rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių