Pereiti į pagrindinį turinį

Padėjo tašką

2013-03-14 23:59

Vakar Konstitucinis Teismas (KT) paskelbė, kad po Nepriklausomybės atkūrimo išvykusiems ir kitos šalies piliečiais tapusiems lietuviams negalima turėti ir Lietuvos pilietybės.

Anot KT, norint įteisinti dvigubą naujosios kartos emigrantų pilietybę, reikėtų referendumu keisti Konstitucijos 12-ojo straipsnio 2 dalį.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja Indrė Pukanasytė sakė, kad KT išaiškinimas nesuteikia pagrindo išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę amerikietei ledo šokėjai Isabellai Tobias, kuriai ji būtina, kad su Deividu Stagniūnu galėtų atstovauti Lietuvai Sočio olimpinėse žaidynėse. Nes pagal KT išaiškinimą norint suteikti pilietybę asmuo turi būti jau nusipelnęs valstybei, o ne galbūt nusipelnys ateityje.

Pasaulio lietuvių bendruomenė mano, kad norint įteisinti dvigubą pilietybę reikės rengti referendumą, tačiau pirmiau turės būti sušvelninti reikalavimai keičiant Konstitucijos nuostatas.

Manoma, kad pasaulyje gyvena apie milijoną lietuvių kilmės žmonių. Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuro duomenimis, 2001–2010 m. iš Lietuvos emigravo 337 tūkst. gyventojų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų