PAGD ir ugniagesių profesinės sąjungos pasirašė kolektyvinę sutartį

  • Teksto dydis:

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) bei ugniagesių profesinės sąjungos ketvirtadienį Vilniuje pasirašė valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos šakos kolektyvinę sutartį.

Kaip informavo departamentas, susitarimu siekiama plėtoti socialinę partnerystę, sudaryti patrauklias tarnybos ir darbo sąlygas, kelti tarnybos prestižą, gerinti santykius tarp darbdavio ir profesinių sąjungų, skatinant darbdavio, profesinių sąjungų ir darbuotojų bendradarbiavimą darbo, ekonominiais ir socialiniais klausimais, formuoti tarnybos tradicijas, kultūrą, stiprinti darbuotojų profesionalumą ir motyvaciją, skatinti nepakantumą korupcijai, skleisti demokratines vertybes ir principus.

Sutartį PAGD direktorius Saulius Greičius pasirašė su Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos pirmininku Sauliumi Džiautu, Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos pirmininke Loreta Soščekiene, Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininku Algiu Lisausku ir Respublikinės ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos pirmininku Vytautu Aleksandravičiumi.

„Šis pasirengimas mus išmokė siekti socialinio dialogo – ne kovoti, o susitarti. Diskusijų metu išspręsta daug klausimų, visais atvejais buvo rastas konsensusas. Tikiuosi, kad su Dievo pagalba mums pavyks ją sėkmingai įgyvendinti“, – sakė PAGD vadovas.

Sutartis galioja visiems statutiniams pareigūnams, valstybės tarnautojams ir profesinių sąjungų nariams, dirbantiems pagal darbo sutartis.

Susitarime numatyta, kad šalys keisis informacija apie rengiamus norminius teisės aktus, susijusius su darbuotojų darbo sąlygų ir socialinių garantijų pokyčiais, ir viena kitai pateiks rengiamų norminių teisės aktų projektus.

Departamentas, rengdamas tokius projektus, turės raštu informuoti profsąjungas, taip pat raštu profsąjungos bus informuotos apie struktūrinius įstaigų pertvarkymus, darbuotojų skaičiaus mažinimą, sprendimus, bloginančius darbuotojų teisinę, ekonominę, socialinę padėtį, tarsis dėl esminių darbo organizavimo pakeitimų.

Sutartyje taip pat numatytas bendradarbiavimas darbuotojų tarnybos ar darbo ypatumų, kvalifikacijos tobulinimo ir karjeros, darbo ir poilsio laiko, saugos ir sveikatos, profesinės sąjungos narių socialinių garantijų ir kitais klausimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių