Pereiti į pagrindinį turinį

Paksininkų televizijai – savivaldybės kirtis

2008-06-14 09:00

Tre­čia­die­nį Dzū­ki­jos gy­ven­to­jai, įsi­jun­gę Aly­taus re­gio­ni­nės te­le­vi­zi­jos (ART) ka­na­lą ma­tė tik bal­tus ek­ra­nus. Iš pa­tal­pų iš­si­kraus­ty­ti at­si­sa­kiu­siems trans­liuo­to­jams bu­vo iš­jung­ta elekt­ra.

Nuo­mo­jo pus­vel­čiui

Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bė nu­spren­dė ne­pra­tęs­ti pen­ke­rius me­tus tru­ku­sios pa­tal­pų nuo­mos su­tar­ties su ART. Teat­ro pa­sta­te įsi­kū­ręs te­le­vi­zi­jos ka­na­las už 141 kv. met­rų pa­tal­pas mo­kė­da­vo 42 li­tus per mė­ne­sį - 30 cen­tų už kv. met­rą. Aly­taus cent­re nuo­mos kai­na yra bent 30 li­tų už kv. met­rą. Mies­to sa­vi­val­dy­bės at­sto­vų tei­gi­mu, ART ne­su­ti­ko už pa­tal­pas mo­kė­ti rin­kos kai­nos, dėl to su nuo­mi­nin­ku nu­spręs­ta at­si­svei­kin­ti.

Nuo­mos su­tar­tis ne­pra­tęs­ta, ta­čiau ART ne­sku­ba ap­leis­ti pa­tal­pų. Šią sa­vai­tę sa­vi­val­dy­bė ėmė­si dras­tiš­kų prie­mo­nių - nu­trau­kė ko­mu­na­li­nių pa­slau­gų tie­ki­mą. Vė­liau elekt­ra bu­vo įjung­ta ir ne­le­ga­liai pa­tal­po­se įsi­kū­ru­si te­le­vi­zi­ja tę­sia trans­lia­ci­ją. Kaip iš­krapš­ty­ti šį nuo­mi­nin­ką, dar svars­to­ma, sa­vi­val­dy­bė ti­ki­si, kad po­li­ci­jos pa­gal­bos ne­pri­reiks.

Pa­rė­mė R.Pak­so par­ti­ją

ART Dzū­ki­jos sos­ti­nė­je ver­ti­na­ma dvip­ras­miš­kai. Ašt­riai vie­tos val­džią kri­ti­kuo­jan­tys žur­na­lis­tai yra pa­lan­kūs pa­ša­lin­to­jo pre­zi­den­to Ro­lan­do Pak­so va­do­vau­ja­mai "Tvar­kos ir tei­sin­gu­mo" par­ti­jai (TTP).

Te­le­vi­zi­jos įkū­rė­jas ir di­rek­to­rius Jo­nas Bal­čius yra šios par­ti­jos na­rys, bū­da­mas jos są­ra­še ne­sėk­min­gai kan­di­da­ta­vo į mies­to ta­ry­bą.

ART yra ir fi­nan­si­nių TTP rė­mė­jų są­ra­šuo­se. Vie­šo­sios įstai­gos sta­tu­są tu­rin­ti ART 2007 m. šią par­ti­ją ir jos kan­di­da­tus sa­vi­val­dos rin­ki­muo­se pa­rė­mė 14 460,4 li­to.
Tai ypač pa­pik­ti­no mies­to sa­vi­val­dy­bę, ku­ri, be leng­va­ti­nės nuo­mos su­tar­ties, ART yra su­tei­ku­si ir fi­nan­si­nę pa­ra­mą - pa­dė­jo įsi­gy­ti te­le­vi­zi­jos tech­ni­kos, per me­tus už rek­la­mos siu­že­tus su­mo­kė­da­vo dau­giau nei 100 tūkst. li­tų.

Nau­do­jo­si val­džios pi­ni­gais

Te­le­vi­zi­jos įkū­rė­jas J.Bal­čius sa­vi­val­dy­bę kal­ti­na po­li­ti­niu su­si­do­ro­ji­mu, ku­rio už­sa­ko­vai ne­va val­džio­je esan­tys so­cial­de­mok­ra­tai ir kon­ser­va­to­riai.

"Jau­čiuo­si kaip Są­jū­džio lai­kais, tik tuo­met bu­vo ru­sų tan­kai, o da­bar ki­tos prie­mo­nės - nu­ker­pa­mi elekt­ros lai­dai. Ma­žai te­pa­ju­dė­jo­me į prie­kį per 20 me­tų", - is­to­ri­nių ir da­bar­ties įvy­kių pa­ra­le­lių ieš­ko­jo J.Bal­čius.

Aly­taus me­ro pa­ta­rė­ja Da­lia Pau­laus­kai­tė ti­ki­no, kad spren­di­mas nu­trauk­ti fi­nan­si­nę pa­ra­mą te­le­vi­zi­jai bu­vo priim­tas dėl ne­ko­ky­biš­ko dar­bo, te­le­vi­zi­ja ta­po vie­nos par­ti­jos pro­pa­gan­dos ru­po­ru.

"Te­le­vi­zi­ja trans­liuo­ja sap­nus. Ko­dėl mes tu­ri­me fi­nan­suo­ti tų sap­nų ro­dy­mą? Ir kas tai per te­le­vi­zi­ja, ku­ri ne­ga­li iš­gy­ven­ti ne­gau­da­ma do­ta­ci­jų?" - aiš­ki­no sa­vi­val­dy­bės po­zi­ci­ją D.Pau­laus­kai­tė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų