Pereiti į pagrindinį turinį

Pareigūnai pavargo skursti

2009-03-03 09:00
Pareigūnai pavargo skursti
Pareigūnai pavargo skursti / Mindaugo Ažušilio nuotr. Padariniai: dėl finansavimo stygiaus policininkai gatvėje bus retenybė.

Teisėtvarkos pareigūnams atstovaujančios profesinės sąjungos reikalauja grąžinti 490 litų valstybės tarnautojų atlyginimo bazinį dydį ir skirti vidaus reikalų sistemos tarnyboms ne mažesnį finansavimą nei 2008 m.

Apie tai vakar spaudos konferencijoje kalbėjo įvairių vidaus reikalų (VR) sistemos tarnybų profesinių sąjungų vadovai, savo reikalavimus žadėję dar tą pačią dieną įteikti Seimo pirmininkui Arūnui Valinskui ir premjerui Andriui Kubiliui.

Anot VR sistemos respublikinės profesinės sąjungos pirmininkės Loretos Soščekienės, profesinės sąjungos ne kartą demonstravo supratimą, jog šalis išgyvena sunkmetį ir pačios teikė valdžiai konkrečių siūlymų, kaip taisyti padėtį, dalis jų esą buvo įgyvendinti. "Deja, Vyriausybė ir valdančioji Seimo dauguma nesuprato, kad konstruktyvus dialogas susidaro iš dviejų, viena į kitos argumentus įsiklausančių pusių, ir drastiškai apkarpė vidaus reikalų įstaigų biudžetus 2009-iesiems", – sakė L.Soščekienė.

Panevėžio apskrities policijos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkės Laimutės Narkienės teigimu, provincijoje susiklosčiusi padėtis esanti dar prastesnė nei sostinėje. "Padėtis kritiška. Pasvalyje yra komisariatas ir areštinė, areštinė dabar nedirba nei Pasvalyje, nei Kupiškyje – nėra pareigūnų", – sakė L.Narkienė.

Anot jos, policijos komisariatai jau dabar vos išgali susimokėti už komunalines paslaugas.

Pareigūnų pasipiktinimą, pasak L.Soščekienės, sukėlė ir tai, jog naujoji valdžia nuo 490 litų iki 475 litų sumažino valstybės tarnautojų atlyginimo bazinį dydį.

"Esame priversti nutraukti beprasmį dialogą, kuriuo stengiamasi vilkinti esamų problemų sprendimą", – kalbėjo L.Soščekienė.

Jos teigimu, jei profesinių sąjungų reikalavimai grąžinti buvusį valstybės tarnautojų atlyginimo bazinį dydį, skirti VR sistemos tarnyboms ne mažesnį finansavimą nei 2008 m. ir kai kurie kiti nebus išgirsti, pareigūnai esą pasirengę pradėti vykdyti protesto akcijas.

L.Soščekienė pripažino, kad streikuoti pareigūnams draudžia įstatymas, tačiau, anot profesinės sąjungos pirmininkės, esama ir kitų protesto formų: piketų, eitynių ir kt.

Tam, kad pradėtų įgyvendinti profesinių sąjungų reikalavimus, naujoji valdžia, pasak L.Soščekienės, turi vieną mėnesį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų