Pasienietės dienotvarkėje – naujas užsiėmimas: prieš tarnybą maudosi lediniame vandenyje

  • Teksto dydis:

Dvidešimtus metus Valstybės sienos apsaugos tarnyboje (VSAT) tarnaujanti pasienietė Olga šią žiemą išbandė naują užsiėmimą – maudynes lediniame vandenyje, rašoma VSAT feisbuko puslapyje.

„Tai – pirmoji mano maudynių žiema. Pirmą kartą lipti į vandenį šaltuoju metų laiku pabandžiau šį lapkritį. Tokiam žingsniui mane įkvėpė draugė, vadinamoji ruoniukė. Ji tai daro jau antrus metus, o žiūrėdama į ją „užsikabinau“ ir aš. Turiu pripažinti – pirmą kartą lįsti į ledinį vandenį buvo baisu. Važiuodama antrą kartą taip pat abejojau, ar išdrįsiu tai pakartoti. Tačiau trečią kartą įveikus baimes net nebuvo šalta. Tad nuo lapkričio lediniame vandenyje maudausi kas antrą dieną. Tai darau laisvomis dienomis arba 6 val. ryto, prieš pradėdama tarnybą. Mėgstu maudytis Ilgio ežere ir Ratnyčėlės upėje. Dabar manęs negąsdina ir -17 laipsnių vandens temperatūra“, – atviravo moteris.

Pasak pasienietės, tokios maudynės jai suteikia labai daug energijos, o savijautą net sunku apsakyti žodžiais.

Pasienietė Olga. / VSAT nuotr.

„Anksčiau dažnai sirgdavau gripu, angina, o dabar sveikata tikrai – puiki, savijauta gera. Kasmet vyksta varžybos „Lietuvos eketė“. Jų metu reikia įveikti 25 metrus lediniame vandenyje. Šiemet man dalyvauti dar ankstoka, tačiau būtinai kitąmet prisijungsiu prie šio iššūkio“, – apie netolimos ateities planus pasakojo Olga.

„Ar rekomenduočiau tokią veiklą? Žinoma. Siūlau pabandyti visiems, nes tai išties smagus, energijos suteikiantis užsiėmimas. Tik, žinoma, tai reikia daryti atsakingai. Būtina pasidomėti, kada maudytis lediniame vandenyje galima ir kokiomis aplinkybėmis to daryti nereikėtų“, – akcentavo ji.

Pavyzdžiui, pasak moters, dažna žmonių daroma klaida – po pirties skubėti į ledinį vandenį.

„Mano pažįstami, vadinamieji ruoniai, akcentuoja, kad taip daryti nepatartina. Tikiu, kad ši veikla, žvelgiant iš šalies, kai kam gali atrodyti baisoka. Vis dėlto tai darydama kelis kartus per savaitę ekstremalia jos nebevadinu. Labai linkiu visiems būti sveikiems, o tokios maudynės – ir organizmo grūdinimas, ir sveikatos šaltinis. Gyvenime reikia nebijoti išbandyti naujovių“, – kalbėjo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baba

Baba portretas
Apsitrinti sniegu gal ir neblogai ,bet putike reikia saugot ,dar jauna ,pravers .

ir na **ja

ir na **ja  portretas
ta lytwos veliavyte , juk nebusi niekada šventesne uz pati Popieziu ...? tu juk Ruse, o ir putyte saugok nuo šalcio

Anonimas

Anonimas portretas
karsta
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių