Pasienyje prieš migrantų atvykimą protestavo apie pusantro šimto „maršistų“

  • Teksto dydis:

Apie 150 žmonių sekmadienį netoli valstybės sienos su Baltarusija protestavo prieš nelegalių migrantų atvykimą į Lietuvą.

Automobilius papuošę plakatais, tokiais kaip „Europa nėra jūsų namai“ ar „STOP nelegaliai migracijai“, protestuotojai mitingavo prie kelio nuo Druskininkų link Latežerio.

Ši vieta yra arčiausiai Lietuvos ir Baltarusijos pasienio, kurioje leista rengti protesto akciją be papildomo derinimo su institucijomis, teigia organizatoriai.

Protestuotojai nešėsi trispalves ir istorines Lietuvos vėliavas, taip pat vėliavas su užrašais, nukreiptais prieš nelegalią migraciją.

Keli iš jų važiavo pas pasieniečius, dirbančius Raigardo ir kituose pasienio punktuose, reikšti padėkos dėl saugomos valstybės sienos.

Mitingo organizatorius Raimondas Grinevičius BNS sakė, kad protestas surengtas ir dėl „Vyriausybės neįgalumo“ sprendžiant migrantų krizę.

„Mūsų valdžia pridirbo tokių dalykų, kad dabar turi srėbti žmonės, dirbantys pasienyje, vietos gyventojai ir savivaldybių biudžetai“, – teigė R. Grinevičius.

Mūsų valdžia pridirbo tokių dalykų, kad dabar turi srėbti žmonės, dirbantys pasienyje, vietos gyventojai ir savivaldybių biudžetai.

„Valdžia spręsdama šitą krizę atsilieka su sprendimais savaitę laiko“, – pridūrė jis.

Pasak protesto organizatoriaus, mitinge dalyvavo apie 150 žmonių.

Pastaruoju metu ženkliai išaugus nelegaliai migracijai iš Baltarusijos, Vyriausybė paskelbė ekstremalią situaciją.

Atvykėliai apgyvendinami pasienio savivaldybių suteiktose patalpose, taip pat palapinėse, Vyriausybei ieškant būdų efektyviai išsiųsti iš šalies tuos migrantus, kurių prieglobsčio prašymai nėra pagrįsti.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyti 1634 migrantai, ženkliai daugiau nei pernai. Daugelis jų yra iš Artimųjų Rytų ir Afrikos.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad išaugę migracijos srautai yra organizuota Baltarusijos režimo hibridinė ataka.

Minskas tvirtina, kad migrantų Baltarusijos teritorijoje nebestabdo dėl Europos Sąjungos (ES) sankcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arūnas

Arūnas portretas
Kiek degradų ir dalbajobų, o gal ir pederastų komentuoja. Šūdū krepšiaibesat

tam ha

tam ha portretas
Tie ,,patvoriniai" bent kažką daro...

?

? portretas
idomu kodėl prezidento nebuvo su tais idiotais
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių