Migrantų srautai nemažėja: pasienyje su Baltarusija sulaikyta daugiau nei 90

  • Teksto dydis:

Nuo trečiadienio ryto iki ketvirtadienio ryto pasieniečiai sulaikė 93 iš Baltarusijos neteisėtai sieną kirtusius migrantus, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

VSAT pažymi, kad tai pirminiai duomenys ir statistika dėl nuolat besikeičiančios situacijos bet kuriuo metu gali pasikeisti.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyti 1509 neteisėti migrantai.

Lietuva pastaraisiais mėnesiais susiduria su keliolika kartų išaugusiais nelegalių migrantų srautais Baltarusijos pasienyje. Lietuvos pareigūnai teigia, kad tai – organizuota Baltarusijos režimo hibridinė ataka prieš Lietuvą.

VSAT informuoja, kad trečiadienį Druskininkų užkardos teritorijoje baigtas statyti angaras, kuriame galima apgyvendinti apie 70 neteisėtų migrantų. Tokio pat dydžio angarą ketvirtadienį planuojama statyti ir gretimoje Kabelių užkardoje.

Neteisėti migrantai jau anksčiau apgyvendinti Alytaus miesto ir rajono, Ignalinos, Varėnos bei Lazdijų rajonų savivaldybių suteiktose patalpose.

Sulaikytųjų apgyvendinimas vyksta ir VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje, Pasieniečių mokykloje Medininkuose bei VSAT užkardose, o nelydimi nepilnamečiai perkeliami į Pabėgėlių priėmimo centrą Rukloje.

Vyriausybė praėjusio penktadienio posėdyje dėl smarkiai išaugusios neteisėtos migracijos į Lietuvą paskelbė ekstremaliąją situaciją valstybės mastu.

Šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 1509 neteisėti migrantai – šis skaičius yra daugiau kaip aštuoniolika kartų didesnis, nei buvo per visus 2020 metus. Pernai Lietuvos pasienyje sulaikytas 81 toks užsienietis. 2019 metais pasieniečiams įkliuvo 46 neteisėti migrantai, 2018 metais – 104, 2017 metais – 72.

Tarp šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikytųjų daugiausia  – 679 – yra Irako piliečių ar jais prisistačiusių užsieniečių. Taip pat sulaikyti 196 Kongo, 114 Kamerūno, 81 Gvinėjos, 68 Irano bei kitų šalių piliečiai. Dalies migrantų pilietybes pasieniečiai dar tikslina, nes daugelis jų neturi dokumentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keistuolis

keistuolis portretas
Tipo jie su visam gi ne! Visiems duodama pasirasyt sutartis laikino apgyvendinimo, maitinimo, kokio termino nezinau, bet po to jie keliauja savais keliais kas kur is salies

ko

ko portretas
noret kai tokie politpridurkai kaip povi/lu jonis su savo saikom loja pasikvi/etes su savo VRKbiorobote lgbt europridurkus kurie su visokiom civilarmoskom bei lenkutem griauna viska kas lietuvi/ui brangu jei tas vyktu jav butu mikliai /apkarpyti/ ir joks bidonas nepadetu .... NIEKSAI ISGAMOS VAGYS bet ateis laikas teks atsakyt uz visas 30m kurtas nieksybes ?;;;

???

??? portretas
O ko dar buvo galima tikėtis? Kad Baltarusiai toliau veš savo krovinius per Lietuvą, kad jie stabdys emigrantus ir neleis jų Lietuvos link? ir tai po visko ką Lietuvos politikai prikalbėjo ir pridarė Baltarusijai?Ką, - jie idiotai?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių