Paskirti du nauji LAT teisėjai: E. Tamošiūnienė ir A. Driukas

Seimas ketvirtadienį paskyrė du naujus Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjus: jais tapo iki šiol Lietuvos apeliacinio teismo teisėjais buvę Egidija Tamošiūnienė ir Artūras Driukas.

Už E. Tamošiūnienės skyrimą LAT teisėja per slaptą balsavimą buvo 116 Seimo narių, prieš buvo keturi ir susilaikė septyni parlamentarai. Už A. Driuko skyrimą LAT teisėju balsavo 117 parlamentarų, po penkis buvo prieš ir susilaikė.

Kandidatus į LAT teisėjus pateikė prezidentas Gitanas Nausėda, gavęs tokį Teisėjų tarybos patarimą. Šiuos kandidatus tinkamiausiais eiti LAT teisėjų pareigas pripažino Pretendentų į teisėjus atrankos komisija.

Pagal Konstituciją, LAT teisėjus prezidento teikimu skiria ir atleidžia Seimas, patarus Teisėjų tarybai. 

Prezidentūra savo teikime pažymėjo, kad šie žinomi ir gerbiami teisėjų bendruomenės nariai yra nepriekaištingos reputacijos, išsiskiria asmenine ir profesine kompetencija, taip pat yra sukaupę solidų teisinio darbo stažą.

A. Driukas turi daugiau kaip 36 metų teisinio darbo patirtį, jis jau yra ėjęs LAT teisėjo pareigas 1999–2003 metais, teisėjo karjeros pradžioje yra dirbęs Druskininkų miesto apylinkės teisme, buvo ilgametis Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkas.

Anot Prezidentūros, A. Driukas „laikytinas vienu iš teisminės mediacijos pradininkų Lietuvoje“, penkerius metus vadovauja Teisėjų tarybos sudarytai Teisminės mediacijos komisijai, jis yra įgijęs daktaro laipsnį, dėsto Vilniaus universitete.

E. Tamošiūnienė turi daugiau nei 23 metus teisinio darbo patirtį, ilgą laiką dirbo advokate, nuo 2013-ųjų eina teisėjo pareigas Lietuvos apeliaciniame teisme, buvo šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkė.

E. Tamošiūnienė taip pat turi daktaro laipsnį bei dėsto VU studentams, prieš daugiau nei mėnesį tapo Teisėjų tarybos nare, pirmininko pavaduotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių