Pedagogai po Velykų grįžta į mokyklas

Švietimo darbuotojus vienijančius profesinės sąjungos nusprendė stabdyti nuo kovo pradžios paskelbtus neterminuotus mokytojų streikus.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į tai, jog prieš kelias dienas Seime iš visų frakcijų atstovų sudarytai darbo grupei buvo pavesta nedelsiant parengti bendrą projektą, sprendžiantį mokytojų atlyginimo klausimą. Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, šalyje streikavo apie 60 mokyklų.

„Tikėdami, kad vis dėlto nugalės sveikas protas ir teisingumas, bei suprasdami, kad streikas yra drastiška ir kraštutinė priemonė, jo metu nukenčia ir mokiniai, streikus laikinai sustabdome. Ugdymo procesą atnaujiname nuo kovo 26 d.“, – vakar spaudos konferencijoje paskelbė penkių profsąjungų vadovai.
Tačiau profsąjungos perspėjo, kad jeigu sprendimai bus vilkinami arba teisingumas, tenkinantis mokytojus, nebus pasiektas, streikai vėl gali būti atnaujinti.
Neterminuoti mokytojų streikai prasidėjo kovo 3 d. Pedagogai reikalauja, kad šiais metais atlyginimai jiems būtų padidinti 50 proc., taip pat prašo valdžios stiprinti jų teisinį ir socialinį saugumą. Šį mėnesį Vyriausybė taip pat patvirtino Ilgalaikę pedagoginių darbuotojų darbo užmokesčio didinimo programą, kurioje numatyta, kad per ketverius metus pedagogų atlyginimai didės beveik dvigubai. Tačiau tai profsąjungų netenkino, todėl streikai buvo tęsiami.
Streikus rengė Alekso Bružo vadovaujama Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga ir dar keturios pedagogus vienijančios organizacijos.

lrt.lt, Eltos inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių