Planuojamos pratybos su Astravo AE susijusioms grėsmėms

  • Teksto dydis:

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente trečiadienį vyksta planavimo konferencija, kurioje rengiamasi civilinės saugos pratyboms, kuriose būtų ruošiamasi galimai branduolinei avarijai Baltarusijos Astravo atominėje elektrinėje.

Anot departamento, šioje konferencijoje bus aptarti organizaciniai pratybų rengimo klausimai, pratybų taisyklės, imitacinių priemonių planas ir kitos su pasirengimu pratyboms susijusios veiklos.

Valstybinio lygio civilinės saugos pratybose, susijusiose su veiksmais įvykus branduolinei avarijai Baltarusijos atominėje elektrinėje, planuojama patikrinti ne mažiau kaip 10 proc. evakavimo proceso pajėgumų, kurie numatyti Vyriausybės patvirtintame plane.

Daugiausia dėmesio rengiamasi kreipti į gyventojų evakavimą: surinkimą pirminiuose seniūnijų punktuose, tarpinį registravimą švarioje zonoje, užterštų gyventojų sanitarinį švarinimą ir gyventojų priėmimą kolektyvinės apsaugos statiniuose.

Pratybų metu, pasitelkus savanorius, planuojama evakuoti ne mažiau kaip 500 gyventojų ir atlikti apie 100 gyventojų sanitarinį švarinimą.

Konferencijoje dalyvauja 18 savivaldybių bei ministerijų, Radiacinės saugos centro, priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento bei kitų institucijų atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių