Nuogo vyro filmavimas prie vaikų pašiurpino gyventojus: su galvyte negerai, jei taip išdarinėja

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Kryžių kalne vykusio filmavimo atgarsiai drebina Lietuvą, praneša „Labas vakaras, Lietuva“.

Kryžiumi nešinas nuogas aktorius, o užnugaryje – būrys mažamečių vaikų. Tokie vaizdai – ne iš siaubo filmo, o iš vienos lankomiausių Lietuvoje vietų – Kryžių kalno. Būtent čia vyko itin audringų diskusijų sulaukusio belgų režisieriaus filmavimas. Išgirdę, kas sekmadienį dėjosi kaimynystėje, šiauliečiai neslėpė nuostabos.

„Jis, matyt, nenormalus buvo – kas nors su galvyte negerai, jeigu tokius dalykus išdarinėja Kryžių kalne“, – svarstė žurnalistų kalbinta garbaus amžiaus gyventoja. „Aišku, Kryžių kalnas mums yra šventa vieta ir čia nediskutuotina“, – teigė kita. „Turėtų būti vis tiek tam tikros normos, kurių turėtų būti laikomasi. Nesvarbu, ar tai filmas, ar ne filmas“, – sakė sutiktas gyventojas.

Vaizdai jau pasiekė ir vaiko teisių apsaugos specialistus. „Ta informacija, kokia yra viešoje erdvėje, – kad vaikai nebuvo paruošti, kad tėveliai neturėjo informacijos. Tai, kaip aprašyta, ji tikrai kelia nerimą. Tenka apgailestauti, kad vaikams teko dalyvauti tokiose situacijose“, – teigė Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Direktorė sakė, kad tėvai, kurių vaikai dalyvavo filmavime, turėtų akylai stebėti savo vaikus. Nemalonūs išgyvenimai, baimė, išgąstis – tokie jausmai šiuo metu gali būti suprantami. „Vaikai tikrai yra nukentėjusi pusė ir turbūt patyrė nemažus išgyvenimus“, – akcentavo I. Skuodienė.

Vaikai tikrai yra nukentėjusi pusė ir turbūt patyrė nemažus išgyvenimus.

Šiaulių rajono, kuriame yra Kryžių kalnas, meras pasirinktą vietą griežtai smerkia. „Savivaldybės pozicija – nebuvo prašyta leidimo. Buvome supažindinti, kad bus kuriamas filmas „Paskutinė vakarienė“, o epizodų, kokie bus, mes nežinojome“, – pasakojo Šiaulių rajono meras Antanas Bezaras.

Šiaulių rajono meras tikino, kad raštiško leidimo filmuoti savivaldybė nedavė, o Šiaulių rajono Turizmo ir verslo informacijos centro direktorė sakė, kad leidimas filmuoti Kryžių kalne buvo duotas.

„Aš nieko įžeidžiančio ir pažeminančio čia nematau. Yra menas, yra filmų kūrėjai, yra viskas gerai“, – teigė Šiaulių rajono Turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Kristina Duseikaitė-Pekštienė.

Kartu su nuogu aktoriumi filmavosi Šiauliuose esančios studijos „Lauros vaikai“ mažieji aktoriai. Savivaldybė sakė, kad tėvai žinojo scenarijų, turi jų sutikimus, o aktorius prieš vaikus nėjo nuogas.

„Kalbėjau su studijos vadove Laura Rimeikiene. Sakė, kad su tėvais buvo pasirašytos sutartys, tėvai buvo supažindinti. Tėvai žinojo“, – tikino rajono meras.

Nuogo vyro vaizdai pasiekė ir Seimą. Opozicionierius parlamentaras iš Šiaulių Aidas Gedvilas kreipėsi ir į generalinę prokuratūrą, ir į Vaiko teisių apsaugos sergėtojus. Ne tik dėl vaizdų, bet ir dėl scenarijaus.

Kryžių kalną filmavimui pasirinko kūrėjai iš Belgijos. Oficialiame puslapyje nurodomas ir jų pagrindinis šūkis: „Per meną mes galime susijungti su Dievu“. Lietuvos vyskupų konferencija LNK sakė, kad situaciją turi nuodugniai išnagrinėti prokurorai ar policija ir, esant pakankamai duomenų, iškelti bylą dėl vaikų įtraukimo į pornografinę sceną bei šventovės išniekinimo ir tikinčiųjų jausmų įžeidimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Na čia savo nuogybes viešai demonstruot tai jau kažkaip nelabai......nors pvz ir ankščiau šeimos pirtyje maudydavos nuogi tame tarpe ir vaikai bet tai buvo šeimos nariai ,o čia .....ir dar tokioje vietoje..

Lione

Lione portretas
Dabar didziausias menas buti nuogam.

LT,, menas,,

LT,, menas,, portretas
Tik tokie ,,menai ,,musu salyje: tai tokie nuogaliu filmavimai,eurovizine ,,lolita zero,, ... Kai kraste tokia kultura,tai kulturai vadovauti,tinka bet kokie ministrai ir ju klapciukai...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių