Pokyčiai: Panevėžys turės naują autobusų stotį

Bendrovė „Baltisches Haus“ suprojektuos naują autobusų stotį Panevėžyje. Panevėžio valdžia ir įmonė pasirašė tai numatančią sutartį, kuriai dar pernai pritarė savivaldybės taryba.

Kaip penktadienį pranešė savivaldybė, sklypą ir prekybos centrą šalia dabartinės autobusų stoties valdanti bendrovė įsipareigojo parengti stoties techninį projektą ir prižiūrėti statybą. Bendra paramos suma – 123 tūkst. eurų, iš jų 100 tūkst. skiriama pačiam projektui, 23 tūkst. eurų – būsimų statybų priežiūrai. .

Savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna sako, kad jau yra parengti visi stoties statybai būtini dokumentai, o statybas planuojama pradėti 2021-aisiais.

Naują stotį planuojama statyti beveik toje pat vietoje, kurioje yra ir dabartinė – tarp įvažiavimo į stotį ir alyvų skverelio. Čia bus įrengtas stoties peronas, šalia – parkas.

Projektas bus rengiamas pagal 2015-aisiais architekto Rolando Paleko pristatytą viziją.

2018-ųjų pradžioje miesto politikai buvo patvirtinę kitą pasiūlymą – pasirašyti su „Baltisches Haus“ investicinę sutartį, pagal kurią bendrovė būtų už 700 tūkst. eurų suprojektavusi ir pastačiusi stotį, o mainais už tai investuotojui savivaldybė planavo perduoti automobilių stovėjimo aikštelę. Tačiau sprendimą sukritikavo teisėsauga ir jis liko neįgyvendintas.

„Nepaisant to, kad naujos autobusų stoties vizijos patys įgyvendinti neturėjome galimybės, kaip paramą miestui įteiksime naujos autobusų stoties techninį projektą ir užtikrinsime statybų priežiūrą. Suteikdami paramą siekiame, kad erdvė greta mums priklausančio prekybos centro bus tinkamai sutvarkyta“, – sako bendrovės direktorius Audrius Masionis.

Panevėžio politikai kol kas nėra apsisprendusi, ką daryti su senuoju stoties pastatu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių